Case moderne mici si ieftine pentru familii tinere, cu garaj sau loc de parcare in curte - proiecte si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Mobilitatea este un atribut al tinerilor de astazi iar o familie tanara fara macar o masina este tot mai greu de gasit. De aceea multi tineri decid ca decat o garsoniera sau un apartament in centrul orasului unde gasitul unui loc de parcare cand te intorci seara de la serviciu este o adevarata aventura, mai bine o casa mica cu garaj sau macar un loc in curte unde sa-ti poti parca civilizat masina.

O alta caracteristica a generatiei tinere este minimalismul, capacitatea de a se bucura de lucrurile simple, inclusiv atunci cand vine vorba despre spatiul de locuit. Cei mai multi tineri simt mai degraba nevoia unor case mici si usor de intretinut, preferand sa-si petreaca timpul liber intr-un mod mai placut decat facand curatenie printr-o casa cu spatii inutile. Ca sa nu mai vorbim ca si bugetul pentru intretinerea unei case mici poate fi simtitor mai mic.

Iata de ce ne-am propus sa va prezentam cateva proiecte de case mici si ieftine, cu arhitectura moderna, potrivite pentru bugetul si stilul de viata al unei familii la inceput de drum, toate avand si un loc dedicat masinii.

Casa moderna mica, parter, 33 mp, 1 dormitor, pavilion pentru masina

Fatada casa moderna mica

Fatada principala

Atunci cand intregul lot de teren avut la dispozitie este de doar 68 de metri patrati, nu multi s-ar gandi sa-si construiasca o casa. Si totusi, o astfel de casa poate fi construita si inca respectand un Procent de Ocupare al Terenului ( POT ) de maxim 50%!

A rezultat o casa cu suprafata de doar 33 de metri patrati dar care inglobeaza toate zonele functionale necesare unei locuinte: bucatarie, loc de luat masa, camera de zi, dormitor, baie si chiar o mica terasa acoperita in spatele casei.

Mai mult, in lateralul casei acoperisul a fost extins formand astfel un pavilion deschis care adaposteste masina.

Proiect casa moderna mica

Proiect casa mica cu pavilion pentru masina

Suprafata teren: 68 mp

Suprafata construita: 33 mp

Dormitoare: 1

Arhitect: Pinoy House Designs

Casa moderna mica, parter + etaj, 59 mp, 3 dormitoare, pavilion pentru masina

Fatada casa moderna mica etaj

Fatada principala

Daca tanara familie are sau intentionaeaza sa aiba si copii, un singur dormitor nu va mai fi de ajuns. Iata deci si un proiect de casa care include nu mai putin de 3 dormitoare, chiar daca suprafata construita la sol este chiar mai mica decat la proiectul precedent, adica 29,5 de metri patrati.

Cum este posibil? Adaugand casei inca un nivel.

Primul nivel cuprinde o zona de zi deschisa avand spatiile functionale ingenios distribuite, in timp ce etajul este destinat pentru dormitorul matrimonial, o baie si inca doua dormitoare mai mici, simetrice ca si forma si dimensiune.

In fata casei a fost proiectat si un mic pavilion destinat parcarii unei masini.

Proiect casa moderna mica - parter

Proiect casa mica - parter

Proiect casa moderna mica - parter

Proiect casa mica - etaj

Suprafata teren: 78 mp

Amprenta la sol: 29,5 mp

Suprafata construita totala: 59 mp

Dormitoare: 3

Arhitect: Pinoy House Designs

Casa moderna mica, parter + 2 etaje, 78 mp, 3 dormitoare, garaj

Fatada casa moderna mica etaj

Fatada principala

Cine a avut un garaj atasat casei stie cat este de confortabil iarna sa urci dimineata in masina incalzita, fara sa trebuiasca sa o mai cureti de zapada sau gheata!

Usa garaj automata BestROL, actionare cu telecomanda, culoare maro

Usa garaj automata

Click pentru pret si detalii!

Acest lux este posibil chiar si atunci cand casa are o suprafata construita la sol de doar 36 de metri patrati! Constructia se va extinde insa pe verticala cu inca un nivel, asa cum este cazul acestui proiect.

Pe langa garaj, primul nivel mai cuprinde doua incaperi cu rol utilitar, putand fi folosite ca si spalatorie, punct termic sau spatii de depozitare.

Proiect casa moderna mica - parter

Proiect casa mica - parter

Al doilea nivel este destinal zonei de zi, avand pe fatada din spate un balcon prin care poate fi accesat cu ajutorul unei scari exterioare.

Proiect casa moderna mica - etaj1

Proiect casa mica - etaj 1

Ultimul nivel cuprinde doua dormitoare cu pat matrimonial precum, un dormitor simplu si o baie. Suprafata acestui nivel este mai mare decat a celor doua inferioare, fiind extins si acoperind balconul de la etajul anterior.

Proiect casa moderna mica - etaj 2

Proiect casa mica - etaj 2

Amprenta la sol: 36 mp

Suprafata construita totala: 114 mp

Dormitoare: 3

Sursa proiect: familyhomeplans.com

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!