Casa cu fatada din aluminiu - galerie foto

de Nic Gavra in Targuri si expozitii

Chiar daca sunt de vacanta sau pentru locuire permanenta, ne imaginam casele situate in mijlocul naturii ca fiind construite din materiale traditionale. Rustice sau moderne, la ridicarea lor s-a folosit, probabil, caramida, lemnul, piatra, eventual betonul, intr-o masura mai mare sau mai mica.

 

Creatia arhitectilor de la Jarmund / Vigsnaes reuseste insa sa surprinda cu materialul inedit al fatadei sale: aluminiul!

 

 

Casa din aluminiu

 

Casa din aluminiu

 

Situata la malul marii, pe un arhipelag care apartine Norvegiei, constructia inlocuieste o veche cabana darapanata, ce contrasta cu peisajul pitoresc.

 

Casa din aluminiu

 

Casa din aluminiu

 

Casa este invelita in aluminiu rezistent la apa de mare. Aluminiul reflecta lumina, a carei intensitate este fluctuanta, astfel ca, pe parcursul zilei, nuantele fatadei sunt schimbatoare.

 

Casa din aluminiu

 

Marimea si forma casei au fost influentate de reglementarile stricte impuse constructiilor in zona respectiva. Fiind plasata intre doua stanci, impactul casei asupra naturii este, totusi, diminuat.

 

Casa din aluminiu

 

Constructia este formata din trei volume interconectate, fiecare dintre volume fiind luminat de soare in alt moment al zilei.

 

Casa din aluminiu

 

Casa din aluminiu

 

La interior, coama acoperisului imparte spatiul in doua, intr-o parte fiind zona de zi, spatioasa, cu ferestre mari care ofera o priveliste deosebita inspre mare. Cea de-a doua parte, mai intima, cuprinde dormitoarele, baia si bucataria.

 

Casa din aluminiu

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!