Cum alegi un aparat de spalat cu presiune?

in Ghid Practic Casa

Sa faci un lucru pentru prima oara poate fi intimidant. La fel se intampla si cand suntem pusi in situatia de a face o achizitie noua, a carei costuri nu pot fi ignorate. In situatia in care obiectul in cauza este un aparat de spalat cu presiune, ti-am pregatit un ghid ce cuprinde principalele caracteristici pe care nu trebuie sa le scapi din vedere.

Cum alegi un aparat de spalat cu presiune

Este important sa nu te grabesti sa faci o achizitie pana nu identifici ce nevoie vrei sa satisfaci, care sunt asteptarile pe care le ai de la noul aparat, care sunt performantele dorite si care este bugetul de care dispui.

Nevoile

Cel mai usor este sa incepi cu analiza nevoilor. Ai nevoie de un aparat de spalat cu presiune profesional sau unul din gama hobby? In situatia in care il vei folosi pentru a spala masina, aleile si alte elemente din jurul casei, cu siguranta nu vei avea nevoie de un model profesional, ce presupune o investitie financiara mai mare. Te vei raporta la gama hobby, ce va reusi sa satisfaca optim nevoile tale la un pret accesibil.

Alimentarea

Spalatoarele cu presiune pot fi alimentate cu curent electric sau combustibili, precum benzina sau motorina. In gospodarie se folosesc cu precadere cele electrice, ce reusesc sa ofere rezultate excelente in utilizare. Spalatoarele electrice se utilizeaza in industrie, datorita performantelor ridicare si manevrabilitatii sporite.

Puterea motorului

Modelele de spalatoare profesionale sunt echipate cu motoare puternice, in vreme ce cele de tip hobby dispun de motoare mai slabe. Un model optim pentru casa trebuie sa genereze o putere cuprinsa intre 1000 si 2000 W.

Desigur, daca vrei sa il utilizezi in activitati precum inlaturarea vopselii de pe garduri, vei avea nevoie de un model echipat cu un motor mai puternic, din gama semiprofesionala sau chiar profesionala. In situatia in care spalatorul va fi folosit la un volum mare de munca, cu frecventa zilnica, recomadarea noastra este sa luati in considerare modelele profesionale.

Debitul si presiunea

In functie de acesti factori depinde eficienta spalatorului cu presiune ales, timpul de lucru si plaja de curatare. Un aparat de spalat cu presiune calitativ pentru gospodarie poate sa dispuna de o presiune de 100-150 de bari si un debit de apa de aproximativ 450 de l/h.

Acesta va reusi sa inlature eficient murdaria grosiera, chiar si cea uscata. Desigur, trebuie luat in considerare materialul ce urmeaza a fi curatat, pentru a se evita situatiile neplacute, precum deformarea sau decojirea acestuia.

Temperatura apei

Pe piata de profil exista doua tipuri de spalatoare cu presiune: cele cu apa rece si calda. Sunt utilizate cu precadere cele cu apa rece, insa cele ce incalzesc apa pot fi alegerea ideala pentru a veni de hac mai eficient murdariei grosiere. Alegerea se realizeaza in functie de nevoile particulare ale fiecarui utilizator.

Elemente de siguranta

Intrucat aceste aparate lucreaza cu presiuni mari si sunt puternice, este necesar sa luam in calcul si elementele de siguranta. O echipare precum o supapa de siguranta automata poate fi utila, permitand spalatorului sa se inchida singur in situatii in care presiunea creste prea mult sau se supraincalzeste.

Poti lua in calcul filtrele de apa pentru protejarea aparatului impotriva calcarului, un eventual design ergonomic, maner confortabil etc.

Accesoriile

Nu uita de accesoriile spalatorului. Astfel, vei lasa treaba grea pe seama lui. Un pistol de spalare este util pentru curatarea excelenta masinii si a elementelor de exterior. Peria este ideala pentru alei si pardoseli, dirijand jetul de apa pe o suprafata intinsa. Printre alte accesorii se mai enumera duzele de sol, rezervoarele pentru detergenti, kiturile de sablaj pentru terase etc.

Producator

Pe piata exista o gama variata de producatori de aparate de spalat cu presiune. Nu ezita sa analizezi atent fiecare gama in parte, comparand caracteristicile fiecarui model in parte. Aparatele de spalat cu presiune Stihl, Karcher si Makita poarta in randul utilizatorilor o eticheta de "garantie a calitatii".

Cum alegi un aparat de spalat cu presiune

Acesti producatori dispun de modele hobby, semiprofesionale si profesionale, ce se diferentiaza intre ele prin prisma dotarilor si a echiparilor de care dipsun. De asemenea, ei ofera o garantie de 2 ani pentru persoane fizice si 1 an pentru persoane juridice.

Pret

Desigur, pretul de achizitie al unui spalator din gamele producatorilor mentionati poate fi semnificativ mai mare decat unul din gama unui producator necunoscut. Indiferent de alegerea pe care o faci, trebuie luata in calcul durata de viata a produsului. Aceste produse se bucura de componente calitative, oferind rezultate de curatare exelente. Achizitionarea lor reprezinta o investitie, efortul financiar amortizandu-se in scurt timp.

Greutatea

Chiar daca nu reprezinta un element definitoriu in alegerea unui aparat de spalat cu presiune, este un factor ce trebuie luat in considerare. Aceste aparate depasesc 10-15 kg, transportul fiind facilitat de roti.

Speram ca ti-am fost de folos. Mult succes in alegerea spalatorului cu presiune potrivit nevoilor tale!

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!