Casa pe roti, o casa pentru oameni liberi: ecologica, fara autorizatie de construire, fara impozite, fara rate la banca

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Daca esti o fire libera si nu-ti plac ingradirile de niciun fel, atunci casuta pe roti prezentata in continuare se poate dovedi alegerea perfecta pentru tine.

Casa mobila

Proiectata si construita in anul 2011 de catre Christopher si Malissa Tack, un tanar cuplu american, casuta se vrea un manifest pentru un stil de viata simplu, fara constrangeri si cu influente minime asupra mediului inconjurator.

Casa are o amprenta la sol de aproximativ 13 mp, fiind construita pe o remorca cu dimensiunile de 2,1 x 6,1 metri. Acoperisul in 2 ape, prevazut cu lucarne, ofera insa un spatiu suplimentar utilizat pentru amenajarea dormitorului dar si ca spatiu de depozitare.

Dormitor

Dormitorul matrimonial

Peretii exteriori, care incorporeaza si un strat de izolatie termica din lana, sunt realizati din lemn, un material usor si ecologic. Acelasi material a fost folosit si la compartimentarile interioare rezultand o atmosfera calda si primitoare.

Interior casa pe roti Interior casa pe roti Living casa pe roti

La aceasta atmosfera contribuie si lumina naturala ce patrunde prin cele nu mai putin de 11 ferestre, amplasate pe toate laturile casei, inclusiv un luminator in acoperis. In plus, ferestrele asigura si o interactiune maxima cu spatiile exterioare, un avantaj deloc de neglijat daca casuta este amplasata intr-un decor natural deosebit.

Mobilierul este de asemenea realizat din lemn punandu-se accent pe utilizarea cat mai eficienta a spatiului. Remarcam in acest sens masuta rabatabila dar si etajerele si spatiile de depozitare precazute oriunde a fost posibil.

Casa pe roti - bucatarie

Bucataria casutei pe roti

Bucatarie casa pe roti Bucatarie casa pe roti Bucatarie - spatii depozitare Masa rabatabila

Masuta rabatabila

Zona de zi casuta pe roti Bucataria si baia casutei pe roti Vedere panoramica casuta pe roti Spatii depozitare

Spatii de depozitare

Birou casuta pe roti

Din casuta nu lipseste nici un mic birou

Cada dus din butoi

O cada de dus mai putin obisnuita, realizata dintr-un butoi de lemn.

Baie casa pe roti

Accesul in casa se realizeaza de pe o platforma construita prin reciclarea unor paleti din lemn. Tot lemn reciclat a fost folosit si pentru mobilierul exterior.

Mobilier exterior

Acelasi spirit ecologic si de independenta il transmit si panourile solare amplasate in imediata vecinatate a casutei.

Sa vedem deci care sunt avantajele unei astfel de casute mobile?

Libertatea de miscare

Fiind construita pe o platforma pe roti, casuta poate fi mutata oriunde doreste proprietarul, pe propriul teren sau pe un teren inchiriat.

Independenta financiara

Datorita costurilor mici de executie o astfel de casa poate fi construita fara a apela la credite bancare.

Atunci cand dorim sa ne construim o casa, achizitia initiala a terenului ne consuma o buna parte a bugetului. In cazul unei case mobile poti achizitiona terenul ulterior, cand ai resurse financiare disponibile si ai gasit locul cel mai potrivit pentru casuta ta.

In plus. pentru o casa mobila nu platesti nici impozite.

Fara autorizatie de construire

Pe langa eliminarea costului obtinerii acestei autorizatii, economisesti timp si esti scutit si de nervii provocati de incompetenta si indolenta multora dintre functionarii administratiilor locale.

Mai mult, neavand nevoie de fundatie, va putea fi amplasata chiar si pe terenuri pe sub care trec conducte si unde nu se acorda autorizatii de construire.

Voi ce ziceti: v-ati muta intr-o astfel de casa?

Foto: Christopher Tack

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!