Case ecologice - Casa din lut cu forme unice

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

V-ati intrebat vreodata de ce casele din pamant, asociate la noi pana nu demult celor mai sarace segmente ale populatiei, trezesc astazi tot mai mult interesul publicului tanar si bine informat?

Living casa lut

Dincolo de aspectul financiar, deloc neglijabil atat in etapa de constructie cat si ulterior in intretinerea casei, casele din lut sunt apreciate in primul rand pentru valoarea lor ecologica. Fiind un material natural, local, foarte bun izolator termic si care necesita o prelucrare redusa, lutul asigura obtinerea unor case naturale cu o atmosfera interioara sanatoasa si cu un impact minim asupra mediului inconjurator.

Proiectul prezentat in continuare ne dezvaluie insa si o alta calitate a lutului: flexibilitatea. Construirea unei case din lut permite proprietarilor sa-si imagineze forme de neconceput la o constructie clasica.

Acest lucru l-au si facut specialistii in case de lut de la CobWorks si Cob Cottage Company care au conceput si construit aceasta fermecatoare locuinta pe insula canadiana Mayne Island. La lucrari au contribuit insa si voluntari dornici sa se initieze in construirea unei case din lut.

Semineu din lut Exterior casa din lut

Lucrarile la aceasta casa cu suprafata de 55 de metri patrati, distribuiti pe doua niveluri, au fost finalizate in anul 1999, in mai putin de un an, fiind considerata la momentul respectiv prima locuinta din lut autorizata din Canada.

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv

Pentru constructia si finisarea casei s-a apelat la materiale naturale de provenienta locala: pamant, lemn si piatra. De altfel, una dintre provocarile proiectului a fost ca toate materialele utilizate sa fie procurate de pe o raza de 10 mile in jurul locului constructiei.

De la pereti si pana la mobilierul inzidit formele sunt fluide, naturale, liniile drepte si colturile fiind aproape inexistente.

Interioarele sunt luminoase, ferestrele fiind distribuite cu generozitate fara a afecta insa rezistenta peretilor din lut ce sustin in intregime greutatea acoperisului.

Casa ecologica din lut, lemn si piatra Scara rustica din lemn Exterior casa din lut Bucatarie casa ecologica din lut Bucatarie casa din lut Dormitor casa ecologica din lut

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag Balcon casa din lut Birou casa ecologica din lut Exterior casa din lut Baie casa din lut Baie casa din lut

O anexa acoperita adaposteste un cuptor si bancute modelate, cum altfel daca nu tot din lut.

Foisor rustic Exterior casa din lut

Pentru cei dornici sa experimenteze viata intr-o casa naturala, aceasta fermecatoare locuinta este disponibila spre inchiriere pentru aproximativ 100 de dolari pe noapte aici.

Sursa foto: airbnb.com

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!