Apartament modern cu gradina intr-o fabrica veche de 135 de ani

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Atunci cand a aflat ca o cladire de patrimoniu din Montreal, construita in anul 1879 si in care functionase o fabrica de masini de cusut, urma sa-si schimbe destinatia transformandu-se intr-un ansamblu rezidential cu 50 de apartamente, Lies Ouwerkerk nu a mai stat pe ganduri, a vizitat locatia si ceea ce a vazut a convins-o de indata ca poate deveni casa mult visata.

Faptul ca a fost primul cumparator i-a permis nu doar sa aleaga apartamentul care i s-a parut cel mai bun, ci, fiind inca in stadiul de compartimentare, a putut sa convina cu constructorul asupra modificarilor pe care le-a considerat necesare pentru ca locuinta sa se plieze pefect nevoilor sale.

Loc luat masa apartament modern

A ales apartamentul cel mai luminos situat la ultimul nivel si cu acces la terasa de pe acoperis unde si-a dorit mult sa-si poata amenaja o mini-gradina dar si un birou unde sa lucreze si de unde sa poata privi panorama orasului.

Birou acoperis apartament modern Montreal

Biroul de pe acoperis, de unde se face accesul in gradina-terasa

Bucatarie cu mobilier la comanda apartament modern Montreal

Bucataria, cu mobilier realizat la comanda

A renuntat si la unul dintre cele doua dormitoare in favoarea unei zone de zi mai spatioasa. Tavanele inalte contribuie si ele la senzatia ca apartamentul, care nu are decat 88 de metri patrati, este mult mai spatios.

Living apartament modern

Zona unde ar fi trebuit sa fie al doilea dormitor

Zona de zi apartament modern Montreal

Grosimea peretilor exteriori a permis amenajarea in cadrul ferestrei a unui mic loc de lectura, ascultat muzica sau pur si simplu admirat orasul.

Loc lectura fereastra

Chiar daca designul interior este unul contemporan, regasim o parte din spiritul vechii cladiri in special prin zonele unde vechii pereti de caramida au fost lasati la vedere.

Sufragerie apartament modern Dining apartament modern Detaliu dormitor apartament modern

Detaliu din dormitor, inainte si dupa renovare

Dormitor apartament modern Baie apartament modern Baie apartament modern

In zona locului de luat masa apartamentul detine si un mic balcon care a fost decorat cu lemn si vegetatie, ca un preambul al amenjarii mult mai ample care a fost realizata pe acoperisul terasa.

Balcon apartament modern

De altfel, terasa este printre cele mai apreciate zone ale apartamentului, aici proprietara reusind sa-si creeze o oaza de intimitate si relaxare cum nu multi ar banui ca ar putea exista in zona centrala a unui oras atat de agitat precum Montrealul.

Terasa acoperis apartament modern

La atmosfera reconfortanta contribuie atat pergola si mobilierul din lemn antichizat, piesele de decor vintage, cat si frumoasele plante decorative cu flori sau chiar zona dedicata legumelor si ierburilor aromatice.

Terasa acoperis apartament modern Gradina de legume pe acoperis Gradina de legume pe acoperis Apartamentul, inainte de procesul de renovare

Apartamentul, inainte de procesul de conversie

Exteriorul apartamentului de renovare

Exteriorul cladirii, dupa procesul de restaurare

Exteriorul cladirii, fotografie de epoca

Exteriorul cladirii, fotografie de epoca

Renovarea cladirii si amenajarea apartamentului a durat nu mai putin de un an, insa important este ca la final proprietara s-a declarat extrem de incantata de modul cum a reusit sa-si personalizeze noua sa locuinta, fiind convinsa ca un apartament asemanator nu se mai gaseste in cladire sau oriunde altundeva in lume.

Foto: Laura Garner Design

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!