Eleganta este eterna: Stilul clasic

in Decoratiuni

Un stil conservator prin definitie, stilul clasic pastra elementele design-ului din alte vremuri, cu influente preluate din designul clasic din Roma si Grecia Antica, fiind adanc inradacinat in traditie. Este un stil care nu a preluat niciun element modern, iar stilul clasic pur pastreaza ideile de design de pe vremea marilor imperii antice.

 

 

Design interior in stil clasic

 

Ce diferentiaza stilul clasic de alte stiluri?

 

In primul rand, acesta este format in jurul unor elemente centrale importante: echilibrul, ordinea si simetria. Cu ajutorul unui punct focal se decoreaza incaparea, aceasta trasatura facandu-l usor de recunoscut. O camera clasica porneste de la acest punct care imparte camera in jumatati simetrice, care se oglindesc.

 

Design interior in stil clasic

 

Dupa ce este ales punctul focal, camera se construieste pornind de la el, astfel incat sa fie scos in evidenta. Daca spatiul permite, se pot adauga coloane si arcade - simboluri eterne ale acestui stil. La capitolul pardoseala se opteaza pentru marmura, piatra sau lemn.

 

In cadrul acestui stil de design interior, mobilierul clasic este frumos ornamentat, cu linii curbe si detalii atent gandite. Canapelele acoperite cu catifea sunt des intalnite in living-urile clasice insa si cele din alte materiale mai subtile si cu rama de lemn vizibila sunt utilizate.

 

Cromatica utilizata in stilul clasic este de obicei inspirata din natura. O gama variata de nuante de galben, albastru, verde, maro, gri sau roz pal este tipica acestui stil. Imprimeurile nu sunt des utilizate, iar daca optezi pentru ele trebuie sa alegi un model subtil, ton pe ton, precum un imprimeu cu linii sau dungi. Materialele utilizate sunt elegante, dar nu extravagante. De cele mai multe ori se aleg materiale precum bumbac, catifea sau panza.

 

Este stilul clasic stilul tau?

 

Daca iti doresti eleganta, luxul si calitatea, atunci stilul clasic este categoric stilul potrivit pentru casa ta, mai ales daca apreciezi simetria si echilibrul in design. Ce parere ai? Ti-ai decora casa in stil clasic?

Sursa: ZoneDeco.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!