Planta broasca testoasa

in Gradina flori de apartament

Ne-am obisnuit cu plante de apartament ce infloresc cu o explozie de culori pastelate, precum violetele, fuchsiile sau kalanchoe. Altele sunt decorative prin frunzele colorate, ca maranta, dieffenbachia sau crotonul.

 

 

Planta broasca testoasa - dioscorea elephantipes Le cunoastem bine si pe cele incantatoare prin forma frunzelor sau a tulpinii, e vorba de palmieri, de plantele epifite si de simpaticii cactusi, care si-au transformat frunzele in spini.
Noi va propuem de asta data ceva mai special: o planta rara in apartamente, decorativa datorita... bazei tulpinii.
Planta broasca testoasa nu are nici flori deosebite, nici frunze iesite din comun. Tulpinile lungi ale acestei plante pornesc dintr-o baza puternic lemnificata, asemanatoare ca forma cu o carapace de broasca testoasa.
Evident, pentru a pune in evidenta acest lucru, planta broasca testoasa trebuie plantata in ghivece potrivite, scunde si largi. Unii cultivatori recomanda chiar vasele din sticla transparenta, insa acestea se gasesc mai rar in magazine.
Este o aparitie surprinzatoare in colectia oricarui pasionat de plante, de aceea, pentru ca efectul sa fie garantat, ghiveciul cu Dioscorea are nevoie de un spatiu separat, de locul lui, unde sa nu fie mascat de prezenta altor specii.

Autor: Dragos Serban

Sursa: Hortipedia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!