Cand si cum alegem stickerele decorative?

in Decoratiuni

Specialistii de la www.happy-hippo.ro, ne dezvaluie secretele stickerelor decorative pentru pereti.
 
Stickerele decorative sunt realizate dintr-o folie adeziva dar, atentie, nu orice folie adeziva poate fi utilizata. Folia adeziva a stickerelor de perete este destinata exclusiv acestui tip de decoratiune interioara si, asa cum spune denumirea de "Sticker de perete", trebuie aplicata numai pe pereti.

 

 

Cand si cum alegem stickerele decorative?

 

Mai exista si alte tipuri de stickere decorative care se pot aplica pe diverse suporturi, precum sticla, permitand decorarea geamurilor.

 

Cu ce este diferita, spre exemplu, folia adeziva pentru decorarea peretilor de folia adeziva pentru aplicarea pe masini? In primul rand, stickerele de perete, realizate din folie adeziva pentru decorarea peretilor sunt usor de dezlipit si au marea calitate de a nu strica vopseaua lavabila de pe perete. Astfel, puteti oricand sa repozitionati stickerul decorativ sau sa il inlocuiti cu un altul, mai trendy, fara sa va fie teama ca veti fi nevoiti sa formati numarul zugravului.

Sfatul Happy-Hippo DECO!

Atunci cand va lansati in cautarea stickerului decorativ care se potriveste cel mai bine cu interiorul dumneavoastra, pierdeti un minut in plus si cautati informatii despre folia adeziva folosita.
Autocolantele de perete pot fi folosite in foarte multe situatii si in toate tipurile de interior. Chiar nu aveti de ce sa va puneti intrebarea «Oare incaperea mea va arata penibil ?» E de ajuns sa navigati printre modelele disponibile si veti intelege ca un autocolant de perete va poate ajuta sa dati interiorului dumneavoastra acel «final touch» de care are nevoie.

Sfatul Happy-Hippo DECO!

Autocolantele de perete nu trebuie sa inlocuiasca acel tapet groaznic cu imagini cu ape curgatoare pe care cu totii le-am vazut macar o data in viata, ori la vecina, ori la bunica acasa. Aplicati-le cu gust si veti fi invidiati de toti musafirii.
In functie de mobila pe care o aveti in incapere puteti sa va decideti asupra dimensiunilor stickerului dorit. Avem o intrebare: ati ales deja modelul? Mai intai plimbati-va putin prin categoriile de stickere decorative wall-art pe care vi le punem la dispozitie si, daca este posibil, faceti asta chiar in incaparea unde vreti sa plasati autocolantul de perete, ajuta!

 

Cand si cum alegem stickerele decorative?

 

Dimensiunile pot merge de la cele mai mici (acestea sunt bune de lipit in bucatarii, bai, camerele celor mici sau de facut combinatii de stickere), pana la cele mai mari, de peste 1m si pe acestea va sfatuim sa le lipiti in spatii mai largi precum holuri, intrari, living-uri, etc.

 

Decoreaza cu dragoste!

 

Ce trebuie sa stiti despre pereti?

 

Inainte sa cumparati stickerul decorativ verificati bine cu ce au fost vopsiti peretii. Daca este bunul si cunoscutul var care se ia pe haine, nu e cazul sa va lansati in cheltuieli inutile. De asemenea, daca ati zugravit peretii de cateva zile, mai asteptati putin, in jur de doua saptamani, inainte de a lipi ceva pe ei.

 

Daca aveti tapet, iarasi, va sfatuim sa nu aplicati stickerele decorative … numai daca doriti sa le dezlipiti odata cu tapetul. Autocolantul de perete lipit pe tapet este de nedezlipit.

 

Suprafetele precum peretii zugraviti cu var lavabil, peretii cu textura unei coji de portocala, peretii cu aderenta (dar nu cu turturi sau zimti) sunt suprafetele ideale pentru lipit autocolantele de perete. Cu cat suprafata pe care veti lipi stickerul este mai putin poroasa, cu atat aderenta va fi mai mare.

 

Evident, orice imprfectiune a peretelui va fi vizibila pe suprafata stickerului decorativ. Deci, trebuie lipit cu atentie.

 

Cand si cum alegem stickerele decorative?

 

Daca doriti sa va decorati baia cu stickerele decorative, nimic mai simplu, cu o singura conditie insa: nu incercati sa aplicati stickerul decorativ imediat dupa ce un membru al familiei a facut dus, lasati sa se evapore aburii ceva timp si asigurati-va ca mediul este uscat si propice lipirii.

 

Si inca ceva, daca peretii sunt umezi, stickerul decorativ risca sa nu se lipeasca cum trebuie. Deci, treceti inainte o carpa curata si uscata pe suprafata pe care doriti sa o acoperiti, pentru a absorbi umezeala.

Sfatul Happy-Hippo DECO!

Daca doriti sa dezlipti un sticker de perete, tot ce trebuie sa faceti este sa ridicati delicat unul din colturile lui, de preferat cu unghia si sa trageti usor. Nu vor ramane urme.
Daca in schimb, trebuie sa dezlipiti un autocolant decorativ de pe un geam, aici puteti sa folositi un pheon cu care sa suflati aer cald peste sticker si apoi sa il dezlipiti.

Autor: Monica Juhasz

Sursa: www.happy-hippo.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!