SC BENCOMP SRL

Buzau

Aleea Industriei, nr. 5

Firme

Contacte - SC BENCOMP SRL

Telefon fix: 0238411187

Telefon mobil: 0771503643

Fax: 0238411187

Web: www.wpcromania.ro

Intreaga responsabilitate pentru informatiile afisate in descrierea firmei si a ofertelor de produse si servicii asociate, precum si obligatia actualizarii acestora atunci cand este necesar, revine companiei SC BENCOMP SRL


Bencomp este primul producator român de lemn compozit (wpc - wood polymer composite), produs ideal pentru amenajari exterioare. Primul producător de profile de WPC din Romania, firma Bencomp produce profile din lemn compozit pentru duşumea, lambriu, stâlpi, garduri, dar pentru comenzi pentru cantitati substantiale se pot realiza şi alte profile, prin asimilarea rapidă a matriţelor necesare.

CE ESTE LEMNUL COMPOZIT (WPC)?

Lemnul compozit (plastifiat) sau WPC (Wood Polymer Composite) este un produs compozit inventat în Japonia, în 1976, în a cărui compoziţie intră făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, a mucegaiurilor şi insectelor.
Obiectele confecţionate din WPC rezistă excepţional la umiditate, radiaţii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. La cerere, profilele de WPC pot fi ignifugate crescând rezistenţa la flacără de câteva ori faţă de lemnul impregnat. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lăcuire, durata medie de viaţă sub acţiunea intemperiilor fiind de circa cincisprezece ani.

CE OBIECTE SE POT CONFECŢIONA DIN LEMN COMPOZIT/WPC ?

Prin îmbinarea profilelor extruse din WPC se obţin băncuţe, mese, panouri de gard, chioşcuri de grădină, într-o gamă de culori şi texturi practic nelimitată. Sculele folosite pentru prelucrarea profilelor WPC sunt aceleaşi cu cele folosite în tâmplărie. Profilele de wpc pot fi uşor găurite sau frezate, debitate cu un simplu fierastrău circular şi fixa cu holz şuruburi.
Obiectele confecţionate din WPC rezistă excepţional la umiditate, radiaţii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. La cerere, profilele de WPC pot fi ignifugate crescând rezistenţa la flacără de câteva ori faţă de lemnul impregnat. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lăcuire şi au o garanţie la acţiunea intemperiilor de minim 15 ani.
Cu toate acestea, dacă se doreşte, WPC poate fi tratat special pentru a putea fi lăcuit sau vopsit în funcţie de dorinţa utilizatorului. Prin procedeele de tratare finală, profilele de WPC pot fi embosate cu diferite tipuri de furniruri sau şlefuite pentru a se apropia cât mai mult de aspectul lemnului natur.
Rezistenţa mecanică la îndoire este de peste 3 ori mai ridicată decât cea a lemnului la aceeaşi grosime. Prin faptul că profilele sunt colorate în masă, nici măcar uzura mecanică nu afectează aspectul suprafeţei, cum se întâmplă la produsele laminate (acoperite cu un strat superficial, tip parchet laminat).
Prin procedeul de extrudere se obţin în mod special profile rectangulare pentru duşumele exterioare (70% din producţia mondială anuală de peste 1 500 000 tone WPC, circa 350 milioane de metri pătraţi se folosesc pentru duşumele exterioare gen terase, pentru grădini, pontoane, piste de joacă în parcuri şi stadioane). O mare calitate a profilelor de WPC este că acestea nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină şi căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.
Se pot obţine de asemenea profile pentru stâlpi şi ţambre de gard, ţigle, lambriuri exterioare, paleţi deosebit de rezistenţi, sisteme pentru uşi şi ferestre.
Datorită rezistenţei excepţionale la condiţiile atmosferice, produsele din WPC sunt soluţia ideală pentru mobilierul urban (bănci şi mese în parcuri, coşuri de gunoi, ghivece pentru plante ornamentale, garduri şi împrejmuiri, podeţe şi pontoane pentru bărci, chioşcuri de vară).

ASPECTE ECONOMICE

Deoarece obiectele confecţionate din WPC nu au nevoie de niciun fel de întreţinere, economisind manopera si costurile vopselurilor de protecţie, investiţia iniţială (de acelaţi ordin de mărime cu lemnul impregnat) se amortizează în primii doi ani de folosire. Chiar si în comparaţie cu lemnul normal, superioritatea la toate capitolele tehnice ale WPC face ca investiţia în acest material să fie amortizată în maxim 10 ani.
Datorită faptului că acest material nu numai că provine din materiale reciclate dar se şi pretează la reciclare 100% după folosire, sunt posibile sisteme de buy back pentru cantităţi mari (de sute de metri pătraţi).

UN MATERIAL PRIETENOS CU MEDIUL

Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi nu eliberează substanţe periculoase în mediu (faţă de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă).
WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie.
Prin rezistenţa sa îndelungată la intemperii, WPC economiseşte lemnul a cărui durată de utilizare e mult mai scurtă.

Suntem deschisi la colaborare cu firme dinamice in vederea realizarii unei retele de distributie nationale si internationale.

Vezi toate ofertele companiei
Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate