Plante care infloresc si fara soare

in Gradina flori de apartament

Bucura-te de flori vesel colorate, chiar daca ai casa orientata spre nord si un balcon intunecos. Sunt destule plante care prefera umbra si racoarea, in locul razelor fierbinti de soare.
 
Un balcon racoros, in care soarele strabate doar dimineata, este locul ideal pentru regina noptii, cercelusi sau orhidee. Nu le mai poti semana acum, dar poti cumpara plante complet dezvoltate din florarie si le poti transplanta in ghivecele de acasa.

 

 

Fluturi delicati

 

Orhideea Fluture / Phalaenopsis
Foto: wikimedia - Orhideea Fluture / Phalaenopsis

 

Tot in balcoanele umbroase, in care soarele ajunge doar cateva ore dimineata, se simte bine orhideea Fluture (Phalaenopsis), una dintre cele mai raspandite si ieftine specii. Trebuie sa o uzi doar o data pe saptamana si ai grija sa nu ramana apa in farfurioara, sa nu ii putrezeasca radacinile. Daca ii schimbi ghiveciul, cumpara pamant special amestecat cu muschi si scoarta de copac. Si nu uita sa alegi un ghiveci din sticla sau plastic transparent, pentru ca radacinile au nevoie de lumina ca si frunzele.

 

Parfum si culoare in umbra deplina

 

Regina noptii/ Nicotiana
Foto: wikimedia - Regina noptii / Nicotiana

 

Pregateste jardiniere adanci pentru regina noptii si sporul casei sau impatiens. Le poti planta impreuna, punand in mijloc tufele rotunde de sporul casei si pe margini gratioasele regine parfumate care vor creste mai inalte. Sunt doua flori usor de cultivat si de ingrijit, care vor inflori in fiecare zi pana la primele seri reci din octombrie. Ai grija sa nu se usuce niciodata pamantul din jardiniera, daca le cazezi la marginea balconului.

 

Cascada de clopotei

 

Fuchsia Hybrida - Cercelusi
Foto: wikimedia - Fuchsia Hybrida / Cercelusi

 

Cercelusul si lobelia sunt si ele sensibile la soare si caldura. Dar in casa ta umbroasa se vor simti de minune. Planteaza-le in ghivece suspendate, sa le poti admira florile care atarna peste margine. Nu uita sa le uzi de doua ori pe saptamana si sa le pui ingrasaminte. Cu cat sunt mai bine "hranite", cu atat vor face flori mai multe si mai mari. Cat despre culoarea lor, cercelusii sunt bogati in alb, roz, rosu, mov sau siclam, iar lobelia are nuante intense de albastru.

Citeste articolul integral

Sursa: Unica

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!