Ce solutii ai cand nu te poti conecta la Electrica?

in Ghid Practic Casa

Material oferit de solarZone.ro, furnizorul tau de solutii ce utilizeaza energia solara si eoliana.
 
Criza din ultimii ani a determinat distribuitorii de energie electrica sa reduca investitiile in infrastructura lasand in asteptare proiecte aprobate sau incepute si pe proprietarii de terenuri fara utilitati. Preturile la terenuri fara utilitati au scazut de asemenea foarte mult devenind o investitie buna. In aceiasi situatie se gasesc proprietarii de terenuri montane, locatii apicole sau in zonele in care reteaua prezinta fluctuatii foarte mari ale valorilor energiei electrice.

 

 

Ce solutii avem si cu ce costuri?

 

- Primul pas este sa contactam distribuitorul de energie electrica sa vedem care sunt costurile totale pe care le-am avea si care este termenul de realizare.
- Trebuie sa ne facem un centralizator pentru toti consumatorii pe care-i avem si sa estimam o durata de functionare. In acest mod obtinem un consum mediu pe 24h si un consum mediu estimat pe 30 zile.Astfel obtinem un consum in kW pe 24h si lunar.
- Calculam care ar fi costul lunar al energiei electrice determinate anterior in cazul in care ar fi furnizat de compania de Electricitate.

 

Solutiile sunt (incepand cu cele mai ieftine):

 

1. Cea mai ieftina si simpla este un generator fara automatizare. Generatorul va functiona permanent. Dezavantaje - consum mare de carburant, consum exagerat al intretinerii generatorului (revizii,ulei),poluare fonica, lipsa unui sistem de backup la defectarea generatorului
2. Generator cu pornire automata si interfata de detectie consumator. Sistem automat, generatorul va functiona cat timp se porneste un consumator. Se reduce consumul de combustibil dar raman ridicate costurile de intretinere, poluare fonica si lipsa unui sistem de backup la defectare. Sistemul este upgradabil la 3.
3. Generator cu pornire automata, baterii, invertor. Sistem automat, consumatorii sunt alimentati din baterii prin invertor. Invertorul este managerul sistemului ,comanda automat pornirea generatorului , gestioneaza bancul de baterii. Se reduc consumul de combustibil si costurile de intretinere iar in cazul defectarii exista autonomia oferita de baterii pana la aparitia service-ului. Invertorul se poate programa sa incarce bateriile dupa un anumit program pt a evita poluarea fonica. Sistemul este upgradabil la 4.
4. Sistem fotovoltaic automat in care consumatorii sunt alimentati din baterii prin invertor. Generatorul este folosit doar ca backup in cazul suprasarcinii. La o buna dimensionare costurile de intretinere tind catre 0 (singurul consumabil este bateria)
Sistem fotovoltaic automat
Pentru scaderea costului de achizitie putem inlocui panourile fotovoltaice, sursa regenerabila, cu turbine eoliene sau sistem mixt (fotovoltaic si eolian) - Caz 5

 

Sa luam un exemplu. O vila de 220 mp (P+E+M), consum zilnic 24 kW, lunar de 700kW, complet mobilata, pompa submersibila, sistem incalzire cu peleti si panouri solare, luna Decembrie.

 

Terenul cu o suprafata de 1000 mp nu dispune de utilitati si s-a achizitionat cu 10 EUR/mp mai ieftin, deci o economie de 10.000 EUR fata de un teren cu utilitati.

 

Comparatie sisteme fotovoltaice
In cazul in care costul lucrarii pentru conectarea la reteaua nationala depaseste 8.000 EUR (peste 700m de retea) atunci solutia fotovoltaica sau hibrida devine rentabila din prima zi de instalare! Iar costurile lunare sunt aproape 0.

 

Daca este imposibil sa ne conectam la reteaua nationala atunci timp de 3 ani solutia 2 este cea mai ieftina dupa care solutia fotovoltaica devine rentabila.

 

Solutia cea mai ieftina (Caz 1) va egala costurile instalarii unui sistem fotovoltaic in 1,5 ani.

 

Mai multe informatii despre sisteme ce folosesc energii regenerabile gasiti pe site-ul solarZONE.ro

Sursa: solarZONE.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!