Eliminarea umiditatii cauzate de efectul de capilaritate

in Ghid Practic Casa

Va prezentam in cele ce urmeaza al doilea articol din ciclul de articole pe tema umiditatii si a consecintelor acesteia asupra peretilor si fatadelor, articole oferite de catre Habitat Energy, distribuitor de solutii complete pentru finisarea peretilor - tencuieli, gipscarton, vopsitorie, termoizolatii, hidroizolatii.
 
Habitat Energy ofera, GRATUIT, si un numar de 20 de relevee de umiditate cu sonde profesionale Trotec, precum si o propunere de eliminare a cauzelor umiditatii si realizare a finisajelor.

 

 

Deteriorarea fatadelor si a zidariei, aparitia sarurilor, problemele de mucegai in special in subsol sunt cateva din efectele cauzate de umiditatea ascendenta din pereti.
Determinarea gradului de umiditate si identificarea cauzelor se poate face cu sonde Trotec (masoara gradul de umiditate in perete pana la o adancime de maxim 4 cm fara a distruge suportul)

 

De multe ori, neintelegerea cauzelor poate duce la realizarea unor solutii de renovare neadecvate. Cele mai frecvente GRESELI sunt:
- de a reduce respiratia peretului prin placarea soclurilor;
- renovarea cu materiale clasice (folosite la finisarea locuintelor noi);
- tencuieli aditivate impermeabile;
- realizarea de orificii de ventilatie.

 

In TOATE aceste cazuri in timp umiditatea fie continua sa urce si va transporta sarurile (cloruri, nitrati, sulfati) in zona imediat superioara renovarii defectuoase sau o va distruge in cazul renovarii cu materiale clasice.

Cateva exemple de ASA NU

Umiditate capilaritate Umiditate capilaritate

INJECTIA ANTICAPILARITATE

Inlaturarea definitiva a efectului de umiditate prin capilaritate se face prin injectarea unor rasini siliconice cu presiune in perete creind astfel o bariera eficienta.

 

CARE SUNT ETAPELE?
1. Decopertarea zonei afectate si a zonei imediat urmatoare pe o inaltime de 70-80cm.
2. Practicarea de gauri in perete la o distanta de 10 cm una de alta in unghi de 30-45 grade. Gaurile se vor da cu atentie pentru a nu deteriora mecanic peretele. Gaurile se vor executa ca in foto de mai jos.
3. Pentru injectie vom folosi dispozitivul Boxer24 furnizat de Taiver.
4. Materialul recomandat este BASF sau HASIT iar consumul depinde de tipul zidariei si grosimea acesteia si se calculeaza L/sectiune de perete.

 

Injectie anticapilaritate Injectie anticapilaritate

ASA DA!

Injectie anticapilaritate Injectie anticapilaritate

 

In PARTEA a 3-a vom prezenta solutii de renovare/restaurare a peretilor.

Sursa: Habitat Energy

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!