Calluna, rozul iernii!

in Gradina flori de apartament

O plantuta delicata, cu tijele pline de flori, impodobeste balcoanele pe vreme rece si friguroasa delicat
 
Calluna vulgaris, denumita popular Iarba neagra, este o planta tufoasa de mici dimensiuni, care ajunge la 25-50 cm.

 

 

Din radacina pornesc tulpini subtiri, lemnoase, cu frunze opuse de mici dimensiuni si de culoare verde inchis. Florile, de culoare roz in special, sunt mici si dispuse pe aproape intreaga lungime a tulpinilor. Alte culori in care Calluna este cultivata sunt alb, mov si rosu. Florile apar la sfarsitul toamnei si tin toata iarna si primavara. Dupa ce trec florile apar fructele, care sunt de forma unor capsule rotunde. Planta creste in zonele aride montane, in special in zonele cu sol acid (paduri de conifere).
Contrastul dintre florile movulii si verdele crud al frunzelor este la mare cautare in intreaga Europa. Mai mult, faptul ca este inflorita iarna, chiar si acoperita de zapada, o face des intalnita in gradinile din statiunile montane.
 
Cum se ingrijeste
Calluna nu este o planta pretentioasa. Nu tolereaza insa foarte bine caldura, perioada ei de inflorire fiind toamna-iarna, cand temperaturile sunt mai scazute. Solul trebuie sa fie acid. Este indicat sa folosim pamant de azalee, in care plantele din familia Ericaceae, din care face parte si Calluna, se dezvolta foarte bine.

Citeste articolul integral

Autor: Andreea Nedelea

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!