Designul interior al restaurantelor: rolul accesoriilor in crearea atmosferei

in Recomandari

O cina romantica in oras, un pranz de afaceri sau o cafea buna, savurata alaturi de o briosa calda: cum pot deveni memorabile aceste momente?

Atmosfera localului face diferenta! De la prezentarea felurilor de mancare pana la atitudinea personalului, decor si accesorii, ospitalitatea inseamna atentie pentru detalii si inspiratie in alegerea lor.

Designul interior al restaurantelor

Importanta designului interior in restaurante

Designul interior al unui restaurant are un rol esential in crearea primei impresii pentru clienti. Trebuie stabilite cu grija culorile si texturile, sa fie in ton cu stilul localului (international, rustic, etnic, fusion, retro, minimalist) si cu specificul meniului. La asezarea meselor se iau in considerare caile de acces in cladire, pozitionarea si marimea ferestrelor, modalitatea de servire (bufet suedez, servire la masa).

Restaurantul poate avea diverse compartimentari, de exemplu zona pentru evenimente private, bar, lounge, separeu pentru fumatori, spatiu de joaca pentru copii. Designul interior trebuie sa tina cont de nevoile specifice ale clientilor si sa contribuie la realizarea unor solutii de amenajare adecvate. Un interior bine gandit, cu atentie la detalii si adecvat la experienta de servire creeaza atmosfera calda si primitoare pe care o doresc oaspetii localului. Elementele de design contribuie la definirea identitatii vizuale a unui restaurant si la transmiterea mesajului de brand.

Tipuri de accesorii utilizate in designul interior al restaurantelor

Accesoriile au un rol important in crearea atmosferei din local si a unei experiente memorabile pentru clienti. Iata cateva tipuri de accesorii frecvent utilizate in designul interior al restaurantelor:

  • meniuri si accesorii pentru masa: suporturile de tacamuri, naproanele, traversele, mapele de meniu, suporturile de masa, vesela si paharele sunt elemente ce pun in valoare designul interior al restaurantului. Se recomanda colaborarea cu firme specializate, pentru achizitionarea unor produse de calitate, cum sunt gamele de accesorii de la Menu Shop Unika, potrivite pentru diverse tipuri de unitati Horeca;
  • plante si aranjamente florale: decorurile vii sau imitatiile de elemente naturale aduc prospetime, culoare si ajuta la crearea unui ambient primitor. Pot fi integrate in diferite moduri, de la ghivece pe mese la gradini verticale;
  • lumini decorative: iluminatul potrivit poate schimba radical atmosfera intr-un restaurant. Veioze, lampi cu picior si abajur, lustre clasice sau aplice moderne, sisteme LED sau spoturi colorate - toate aceste elemente ajuta la crearea atmosferei din local. Candelabrele sau lumanarile decorative adauga un aer romantic, mai intim si relaxant;
  • oglinzi: aceste obiecte decorative contribuie la senzatia de spatiu si amplifica lumina naturala sau artificiala. De asemenea, oglinzile pot fi utilizate pentru a adauga un element artistic si pentru a imbunatati aspectul general al restaurantului;
  • tablouri si obiecte de arta: picturile, fotografiile, printurile sau arta murala dau personalitate designului interior si au un rol important in crearea atmosferei din local. Obiectele vintage, antichitatile si miniaturile contribuie la definirea stilului decorativ si pun in valoare tematica restaurantului.

Influenta culorilor si a materialelor in designul restaurantelor

Anumite culori, cum ar fi rosul, galbenul si portocaliul stimuleaza apetitul, in timp ce albastrul si verdele au un efect calmant. Alegerea nuantelor potrivite ajuta la crearea atmosferei dorite in restaurant, fie ca este vorba de un mediu relaxant sau de un vibe energic. Nu doar culorile sunt importante, ci si materialele utilizate in realizarea designului interior. Materialele naturale precum lemnul, piatra sau sticla creeaza o atmosfera calda si primitoare, iar finisajele metalice si structurile de sticla, beton, materiale compozite compun un aspect contemporan si sofisticat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!