Farmec si respect pentru natura intr-o casa de vacanta de vis

de Marcel Buciuman in Recomandari

Construita in mijlocul naturii si cu respect fata de natura, casa de vacanta prezentata in continuare pare parte a peisajului de cel putin un secol, chiar daca a fost finalizata abia in anul 2008.

Cabana din lemn

Totusi, daca este sa ne gandim ca cea mai mare parte a materialelor utilizate la construirea casei sunt recuperate de la constructii vechi din zona, putem spune ca, intr-adevar, casa are o istorie in spate.

Beneficiind de un teren de aproape 9 hectare, in mare parte impadurit, proprietarii au avut nu doar posibilitatea alegerii amplasamentului optim pentru casa ci si de a realiza in jurul acesteia o serie de lucrari de amenajare de amploare, fara a afecta insa negativ mediul natural inconjurator.

Astfel, a fost creat un sistem de iazuri artificiale si caderi de apa pe care nu multi le-ar atribui altcuiva decat Mamei Naturi.

Cabana din lemn Cabana din lemn

Pe langa infrumusetarea peisajului sau facilitatile de inot si pescuit pe care le ofera, iazurile constituie si masa geotermala utilizata pentru incalzirea casei pe durata iernii, cu ajutorul unor pompe de caldura.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina, alb

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb

Pentru realizarea peretilor s-au folosit busteni de la copaci uscati in urma unei invazii a gandacilor de pin care a afectat o parte din padurea din jur. In plus, s-au mai recuperat scanduri din lemn de stejar de la gardurile de protectie impotriva zapezii, acestea fiind utilizate si la realizarea usilor si obiectelor de mobilier.

Bucatarie cabana din lemn

Bucataria rustica, in care singurul element modern sunt ferestrele ample care fac legatura cu natura exterioara.

Sufragerie cabana din lemn Zona de zi cabana din lemn

Atmosfera rustica creata la interior prin utilizarea lemnului, dar si a pietrei naturale, este una calda, confortabila si relaxanta, adica exact ceea ce este de dorit de la o casa de vacanta.

Dormitor cabana din lemn

Unul dintre cele doua dormitoare ale casei

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag Dormitor cabana din lemn

Unul dintre cele doua dormitoare ale casei

Baie cabana din lemn

Lemnul este folosit aproape exclusiv si in baie, inclusiv la lavoarul confectionat dintr-o veche covata pentru paine

Interior cabana din lemn

Zona de divertisment, cu masa de biliard

In apropierea casei de vacanta, proprietarii au ridicat si un grajd pentru cei cinci cai ai familiei. Si la construirea acestuia s-au folosit tot materiale recuperate de la constructii vechi, de la materialul lemnos pentru structura si pereti si pana la tabla folosita la acoperis.

Grajd cabana din lemn

Din acelasi spirit de respect fata de natura si construire sustenabila, pe langa reciclarea materialelor de constructie vechi si utilizarea energiei geotermale pentru incalzirea casei, s-au montat si panouri fotovoltaice pentru a asigura energia electrica necesara, ceea ce a permis certificarea casei de catre autoritati ca si constructie verde.

In final va spunem ca aceasta superba cabana se afla in statul american Montana, dar cu siguranta si-ar gasi foarte bine locul in nenumarate locuri cel putin la fel de pitoresti din muntii nostri.

Arhitect: Dan Joseph Architects

Constructor: Highline Partners

Designer: Carole Sisson Designs

Foto: Audrey Hall

O oferta de pret pentru o astfel de casa de vacanta puteti obtine de la partenerii nostri: oferte case din lemn masiv.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!