Cand este hidroforul cea mai potrivita optiune de alimentare cu apa?

in Ghid Practic Casa

Hidroforul este un echipament specializat cu ajutorul caruia apa poate fi ridicata si ulterior transportata prin conducte. Dispozitivul este foarte potrivit in situatiile cand alimentarea cu apa in sistem centralizat nu este posibila sau inexistenta. Selectarea acestuia trebuie realizata tinandu-se cont de cativa parametrii dar si de nevoile personale.

Alegere hidrofor

Cand este necesar un sistem personalizat de alimentare cu apa?

O gospodarie bine pusa la punct are nevoie de o varietate mare de articole de uz casnic, cum ar fi cele mai rezistente ceaune, o afumatoare sau un gratar. Dar nimic nu contribuie mai mult la buna functionare a unei gospodarii decat un sistem adecvat de alimentare cu apa. In locatiile unde conectarea la o sursa de apa municipala nu este posibila, o instalatie de alimentare individuala, poate asigura necesarul zilnic.

Cum alegeti cel mai bun hidrofor?

Cel mai eficient hidrofor, este cel selectat corect in functie de anumiti parametrii precum: putere, adancime de aspiratie, inaltime de refulare. La alegerea acest dispozitiv trebuie sa tineti cont si de modul de amplasare. In piata de specialitate exista modele de suprafata, variante cu ejector si submersibile. Primele sunt potrivite pentru proiectele unde punctele de apa se gasesc la maximum 8 m adancime. Variantele cu ejector ofera solutii eficiente de extragere a apelor aflate la adancimi de 9- 25 m, iar cele submersibile intregesc proiectele unde sursele de apa se gasesc la peste 25 m adancime.

Cum am mentionat in cazul acestor echipamente puterea este importanta. Este exprimata in Watt si cu cat este mai mare, cu atat este mai crescuta capacitatea de extractie a apei.

Daca nu stiti care este varianta potrivita pentru proiectul dumneavoastra este recomandat sa solicitati sfatul unui instalator sau al unui inginer proiectant, care poate veni cu solutii personalizate. Avand recomandarile unei persoane avizate puteti analiza oferta de hidrofoare a magazinelor online, si ulterior puteti cumpara produsul care va satisface nevoile.

Cum functioneaza un hidrofor?

Cum am precizat in introducere, acest echipament face parte dintr-un sistem de alimentare complex si indeplineste functia de a mentine o presiune constanta, astfel incat apa sa fie trasa din sursa si ulterior sa intre in circuitul de conducte pana ajunge in casa, la robinete si la toate celelalte puncte de utilizare, cu o presiune adecvata.

Practic, hidroforul aspira apa dintr-o sursa de apa, cum ar fi o fantana, dupa care este pompata cu o pompa intr-un rezervor de presiune, cum ar fi un vas de expansiune. In acest vas de expansiune se stocheaza volumul de apa pompat sub forma de gaz inert sau de aer comprimat, ceea ce creeaza o presiune in sistem. Atunci cand deschideti un robinet, hidroforul va elibera apa sub presiune constanta din vasul de expansiune.

Daca detineti o gospodarie ampla, e bine sa aveti in dotare si la indemana toate echipamentele si articolele de care aveti nevoie, asa veti eficientiza activitatile cotidiene.

Sursa de imagine: Natalia - stock.adobe.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!