3 motive pentru care casa ta are nevoie de fatade ventilate

in Constructii

Desi nu sunt neaparat noi in industrie, fatadele ventilate incep abia acum sa fie populare. Astfel, acestea isi fac loc incet-incet in casele oamenilor - sau, mai bine zis, la exteriorul acestora. Evident, aceste fatade ventilate nu au doar un rol estetic.

Fatade ventilate

Dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza, pe langa valoarea adaugata la casa ta, fatadele ventilate contribuie in mod activ la rezistenta anumitor elemente importante de la nivelul peretilor. Iata trei motive principale pentru care ar trebui sa investesti chiar acum in acest tip de fatade.

Care este rolul principal al fatadelor ventilate?

Scurt si la obiect, fatadele ventilate tin apa la distanta. Acestea sunt concepute cu o forma speciala care previne patrunderea apei in orice loc din spatele fatadei. Astfel, rezistenta peretului in timp este semnificativ imbunatatita.

Totodata, o fatada poate fi placata atat extern cat si intern cu ajutorul unor panouri de calitate superioara. Asadar, este important sa alegi atat produsul, cat si producatorul cu grija.

3 motive sa alegi fatade ventilate

  • Rezistenta ridicata in fata conditiilor de mediu - rezistenta unei fatade ventilate este incredibila. Aceasta ramane neschimbata in fata actiunii continue a razelor UV, abraziunii si coroziunii de diferite feluri, precum si la graffiti. Apoi, dat fiind faptul ca produsele de calitate sunt insotite de o garantie de 20 de ani, nu trebuie sa iti faci griji pentru probleme din fabricatie sau alte probleme care pot aparea.
  • Panouri estetice intr-o gama bogata de culori - pentru orice proprietar de casa, aspectul este extrem de important. Nimeni nu ar alege fatade ventilate daca acestea nu ar avea culorile dorite sau aspectul necesar montarii pe o vila sau o casa moderna. Din nou, alegerea producatorului este esentiala. Acesta iti poate prezenta gama de culori si designuri si te poate ajuta sa alegi panourile potrivite pentru tine.
  • Izolare acustica, termica, rezistenta la foc si la impact - rezistenta si confortul sunt doua caracteristici care descriu perfect aceste panouri pentru fatade ventilate. Coeficientul de transfer a caldurii si zgomotului este unul foarte scazut, garantandu-se astfel confortul locatarilor, printre altele. Apoi, rezistenta la foc si la impact asigura protectia impotriva tuturor lucrurilor care s-ar putea intampla in apropierea casei tale.

Aceste trei motive - caracteristici - sunt de ajuns pentru a convinge orice proprietar de casa/vila sa-si instaleze fatade ventilate. Totusi, nu sunt singurele - montaj usor, pret competitiv, produs ecologic, durata de viata mare, precum si personalizarea/modificarea ulterioara.

Datorita modului in care sunt concepute, aceste fatade ventilate pot fi demontate sau reglate oricand. Acest proces nu va afecta integritatea fatadei, desigur!

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!