5 lucruri de care sa tii cont cand iti decorezi bucataria

in Decoratiuni

Fie ca te afli in momentul in care iti construiesti locuinta mult dorita, fie ca vrei sa o renovezi, bucataria este un spatiu important din casa ta, motiv pentru care iti doresti sa o decorezi intr-un mod corespunzator. De asemenea, iti doresti sa fie practica, dar sa aiba si un design placut, atractiv si, poate, iesit din tipare - in functie de ideile si gusturile tale.

Decorare bucatarie

De aceea, iti oferim astazi 5 idei pe care le poti pune in practica in momentul in care decizi ca vrei sa iti decorezi bucataria.

1. Alege materiale calitative

Un aspect important in ceea ce priveste decorarea bucatariei este legat de calitatea materialelor pe care le alegi. Asigura-te ca tot ceea ce alegi este durabil si functional, pentru ca fara indoiala ca nu iti doresti ca lucrurile, mobilierul, decoratiile sa se deterioreze la scurt timp dupa ce le-ai achizitionat. Chiar daca sunt mai scumpe, alege sa investesti in lucruri calitative, pentru ca, pe termen lung, vei scuti multe alte cheltuieli (de reparatie sau chiar de inlocuire a obiectelor respective).

2. Tine cont de spatiu

Spatiul reprezinta un alt element important atunci cand vine vorba de o bucatarie. Asigura-te ca ai suficient spatiu unde sa te deplasezi atunci cand gatesti. Totodata, amplaseaza obiectele, mobilierul si celelalte ustensile in locuri potrivite.

Pentru a te asigura ca folosesti spatiu intr-un mod optim, o masa extensibila poate fi alegerea potrivita pentru o bucatarie moderna: are un design placut, nu ocupa mult spatiu si poate fi adaptata in functie de cate persoana participa la masa.

3. Alege un design potrivit

Pe langa gestionarea spatiului si calitatea materialelor utilizate la decorarea bucatariei, design-ul este un alt aspect care conteaza in ceea ce priveste o bucatarie aspectuoasa. Alege un stil care ti se potriveste si adapteaza-l. Tine cont de culorile pe care le alegi - este necesar ca acestea sa se potriveasca cu mobilierul si sa creeze o atmosfera placuta, luminoasa.

4. Stabileste un buget

Cand alegi sa iti construiesti sau sa iti renovezi bucataria, stabileste mai intai un buget realist, astfel incat sa te asiguri ca materialele si mobilierul pe care le alegi se incadreaza si nu depasesti suma de bani propusa. Totusi, este indicat sa pui si cativa bani deoparte, pentru lucrurile neprevazute care apar, uneori, si nu pot fi evitate.

In general, insa, este bine sa te incadrezi in bugetul pe care l-ai stabilit - mai ales daca acesta este unul realist si pui accent pe ideea de a avea lucruri calitative, pe care sa nu le schimbi sau sa le repari prea des.

5. Fa-ti un plan corespunzator

Nu in ultimul rand, un plan corespunzator este necesar inainte sa te apuci de treaba. Realizeaza nu doar un plan al lucrurilor pe care vrei sa le faci in bucatarie, ci si un plan al bucatariei propriu-zise: cum arata (sau cum va arata) aceasta.

Asigura-te ca masuratorile sunt precise si cunosti cu exactitate unde si ce doresti sa amplasezi, ce schimbari vrei sa faci, cum vrei sa arate peretii, ce culori sa aiba acestia, unde iti doresti sa amplasezi prizele si nu numai.

Asadar, fie ca iti construiesti bucataria de la zero, fie ca o renovezi - oricare dintre aceste doua variante poate fi cu adevarat dificila daca nu ai un plan bine stabilit de la inceput, pe care sa il urmezi intocmai. In general, este bine sa te consulti si cu specialisti, care sa iti ofere sfaturi in legatura cu ceea ce ai de facut. De asemenea, nu uita sa stabilesti un buget de care sa tii cont si, totodata, alege materiale calitative si un mobilier durabil, astfel incat sa nu fii nevoit prea des sa faci schimbari.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!