Tapetul in spatiile mici - Sfaturi

in Ghid Practic Casa

Atunci cand doresti sa pui tapet in spatiile mici, mai restranse, este foarte important sa tii cont de cateva sfaturi. Acestea au rolul de a te ajuta sa maximizezi aspectul si sa sporesti, pe cat este posibil, senzatia de deschidere a camerei, astfel incat aceasta sa para mai spatioasa. Chiar daca ai la dispozitie un cadru limitat, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de frumusetea si aspectul atragator al unui tapet de calitate.

Tapetul in spatiile mici

Descopera cateva sfaturi pe care sa le ai in vedere cand alegi un tapet pentru spatii mici, fie ca vorbim de tapetul din camera copiilor, din living sau dormitor!

Opteaza pentru culori deschise si luminoase - la tapetul pentru living

Cand alegi un tapet pentru living, de exemplu, opteaza mereu pentru culori mai deschise, care sunt mai luminoase. Albul, cremul, culorile pastelate sau nuantele pale de gri pot face ca acea camera sa para mai luminoasa si, drept urmare, mai luminoase. Evita culorile inchise sau acele tonuri cromatice mai saturate, deoarece, dimpotriva, pot crea impresia unui spatiu ingust, care claustreaza, mult prea aglomerat.

Modele mici sau texturi subtile - la tapetul pentru copii

Alege un tapet care are un model mic, subtil si sublim, sau texturi elegante, care nu prea ies in evidenta, in locul modelelor mai mari si indraznete. Conform Malldeco, modelele prea mari pot coplesi spatiile care sunt mici, restranse, facand ca o camera sa para aglomerata. in schimb, texturile subtile - liniile subtiri, modelele fine - pot crea o senzatie de adancime si interes vizual, fara a domina spatiul. Daca esti in cautare de tapet pentru copii, alege modele cu design simplu si ludic.

Evita modelele orizontale

In general, modelele orizontale pot face ca un spatiu sa para mai larg, dar, de asemenea, pot sa accentueze si latimea redusa a unei camere. Asadar, opteaza pentru tapet cu modele diagonale, verticale, care pot crea impresia de inaltime intr-o camera, facand ca tavanul sa para ceva mai inalt decat este.

Acest tip de pentru living este perfect pentru a crea impresia de deschidere si aerisire intr-o incapere restransa.

Foloseste tapet pe un singur perete

In loc sa folosesti tapet pentru intreaga incapere, poti incerca sa il pui doar pe un singur perete.

Acest perete, de fapt, va reprezenta contrapunctul decorului, adaugand o nota de stil, de gust si autenticitate intr-un spatiu mic, fara insa a-l supraincarca. Un tapet de dormitor, spre exemplu, ar putea fi asezat doar pe peretele din spatele patului.

Tapetul cu reflexii

Tapetul cu reflexii, cum ar fi reflexele metalice sau cu sclipici (dar subtil, fara a parea kitsch), pot crea impresia de spatiu deschis, primitor, reflectand lumina in intreaga camera. Acest lucru contribuie semnificativ la crearea unei senzatii de aerisire si lumina.

Simplifica decorul si nu aglomera camera

Intr-o camera mica, evita sa supraincarci decorul si sa amenajezi prea multe obiecte de mobilier si alte articole de acest gen. Alege mobilier micut, in conformitate cu spatiul disponibil, optand pentru un decor minimalist, aerisit. Un tapet simplu si elegant este suficient pentru a conferi si adauga spatiului personalitate si utilitate.

In cele din urma, asigura-te ca tapetul se imbina armonios cu restul design-ului camerei. Daca alegi tapet pentru living, acorda atentie luminii, iar un tapet pentru camera copiilor ar trebui sa aiba multe imprint-uri pe placul acestora. Alege culori si modele care se potrivesc cu mobilierul, textilele, cu decorul si texturile dintr-o camera, pentru a obtine o atmosfera cat mai placuta si primitoare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!