Prin amestecul dintre un compus mineral natural si rasini acrilice sau poliester, se obtine acrilul, un material cu o suprafata solida, omogena, usoara si neteda, tot mai des folosit in ultima vreme pentru producerea blatului de lucru din bucatarie, precum si a unor obiecte sanitare pentru baie si bucatarie.
Foto: Andrew McKinney
Avantajele blatului de bucatarie din acril
- O paleta variata de culori, mate sau lucioase, inclusiv granularitati imitand granitul sau alte materiale naturale;
- Fiind o suprafata omogena ca si compozitie si culoare, zgaraieturile pot fi eliminate prin slefuire;
- Poate fi produs la comanda dupa specificatiile beneficiarului (culoare, dimensiuni);
- Flexibil, poate ingloba si chiuveta;
- Rezista la umiditate;
- Suprafata neporoasa, se intretine usor, nepermitand dezvoltarea bacteriilor.

Dezavantajele blatului de bucatarie din acril
- Vulnerabilitate la temperaturi inalte;
- Unele substante chimice pot cauza pete si degradari suprafetei (acetona, acizi puternici, solventi etc.);
- Cost destul de ridicat.