Designul butoanelor de mobila: cele mai populare stiluri si tendinte

in Decoratiuni

Butonii de mobila au castigat popularitate in ultimii ani datorita faptului ca adauga un plus de stil si personalitate oricarei piese de mobilier. Aceste accesorii nu sunt doar utile, ci le permit designerilor si proprietarilor casei sa se joace cu diferite forme si culori pentru a crea un look unic. In continuare vom discuta despre cele mai populare tendinte si stiluri de butoni de mobila pe care le-au folosit designerii in ultimii ani.

Designul butoanelor de mobila: cele mai populare stiluri si tendinte

Sursa foto: Shutterstock

Butoni minimalisti

Stilul minimalist cu linii simple este optiunea potrivita pentru o gama larga de amenajari. Functionalitatea primeaza, insa estetic, acesti butoni de mobila pot completa cu stil aspectul incaperii. Butonii cu finisaje mate se integreaza armonios in decorurile clasice, iar cei luciosi sunt o optiune adecvata pentru interioarele contemporane. Butonii minimalisti aurii sau argintii adauga stralucire si un strop de rafinament unui decor discret, in timp ce butonii cu montare pe cant dau mobilei un aspect curat si modern.

Butoni vintage

Vibe-ul vintage al acestor butoni de mobila ofera un look distinctiv si aduce in prim-plan atmosfera primitoare si simplitatea unei case din trecut. Pentru decorurile traditionale poti alege butonii de mobila de pe concris.ro; cu finisaje antichizate si designuri sofisticate, acestia vor completa perfect mobilierul si vor accentua frumusetea si eleganta decorului.

Butoni ornamentali

Un stil destinat persoanelor care doresc sa adauge o nota decorativa incaperilor, butonii ornamentali sunt disponibili intr-o varietate de forme, culori si designuri sculpturale. Acestia vin in variantele metalice sau aurite, care creeaza un efect decorativ vizual puternic. Butonii ornamentali, in special cei in forma de animale sau flori, se regasesc frecvent si pe mobilierul destinat camerei copiilor, inveselind atmosfera.

Butoni de cupru

Butonii de cupru adauga un strop de personalitate in orice camera. Pot fi gasiti intr-o varietate de forme si dimensiuni, foarte populari fiind si cei vopsiti in culori precum rosu, roz, albastru sau verde pentru a se potrivi cu decorul interior al camerei. Butonii de cupru au o stralucire naturala si o finisare frumoasa, care ii face alegerea ideala pentru mobilierul clasic sau rustic. Cu toate acestea, pot fi utilizati si in camere moderne sau contemporane pentru a adauga un accent elegant si sofisticat. Pentru ca sunt durabili si rezistenti la coroziune, reprezinta o optiune practica si functionala pentru mobila din bucatarie sau baie.

Butoni pictati

Realizati, de obicei, din ceramica, butonii pictati dau o nota distinctiva mobilierului, adaugand farmec spatiului. Se integreaza perfect in camerele decorate in stil shabby chic, vintage sau boho si pot fi folositi cu succes pentru a accentua anumite detalii sau elemente ale mobilei, cum ar fi sertarele unei comode sau usile unui dulap. Picturile de pe butoni pot varia de la modele florale delicate si pana la imagini colorate si extravagante, oferind o varietate de optiuni de personalizare pentru mobilier. De asemenea, butonii pictati pot fi o optiune excelenta pentru a aduce o nota de culoare si bucurie intr-un decor mai sobru sau minimalist.

Butonii de mobila sunt elemente importante ale designului interior al oricarei locuinte si au capacitatea de a schimba radical aspectul camerelor, atragand atentia asupra detaliilor. Cu toate acestea, nu uita ca nu exista o regula stricta cand vine vorba despre alegerea butonilor de mobila potriviti pentru casa ta - ar trebui sa-i selectezi tinand cont mai ales de preferintele tale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!