Metamorfoza - Transformarea spectaculoasa a unui apartament de bloc din anul 1986

in Decoratiuni

Acest proiect de amenajare a fost o adevarata provocare, a necesitat o abordare aparte, a solicitat toata creativitatea, imaginatia si ingeniozitatea echipei Biroului de arhitectura si design interior Eclectarte.

A fost o experienta plina de entuziasm si satisfactie datorita faptului ca beneficiarii au fost absolut minunati, extrem de receptivi la propunerile noastre, care evident au fost create in conformitate cu doleantele si viziunile lor.

Amenajare living clasic

S-a dorit un interior cald, cu atmosfera serena in nuante pastelate, un camin cu intimitate si personalitate. Apartamentul este compus din 3 camere, bucatarie, doua bai si ca o particularitate inedita, doua balcoane dintre care unul cu dimensiuni generoase astfel incat poate gazdui zona de luat masa.

Suprafata utila este de 100 mp. In procesul de amenajare am intervenit cu minore modificari de partitie.

Concept - am dorit sa cream un spatiu clasic - contemporan cu piese de mobilier cu linii elegante, clasice dar cu partea de lemn patinata conferindu-le astfel un aspect proaspat, estetic.

Living-ul l-am gandit plecand de la un tablou deosebit care m-a inspirat de la prima vedere, este o natura statica clar obscur ce reprezinta un platou din alama plin cu zmeura, este o lucrare veche de aproape 100 de ani, cu o frumusete plina de candoare. Rosul vibrant rubiniu l-am introdus ca accent cromatic in dialog cu nuantele pastelate, ivoir, griuri pe care si le-au dorit beneficiarii.

Amenajare living

Living-ul este organizat pe doua zone, cea cu canapea si fotoliu, cu zona media pentru relaxare, si partea de biblioteca, cu un tete a tete pentru lectura.

Amenajare living Amenajare biblioteca Amenajare biblioteca Amenajare biblioteca

Biblioteca a fost gandita sa aiba valente estetice si alaturi de carti sa fie integrate obiecte de decor achizitionate de la antichitati.

Amenajare biblioteca

Ele sunt un accent de pretiozitate, rafinament estetic si creeaza astfel un perete foarte vibrant si sofisticat. Lampadarul pe trepied cu foita de aur este scenografic de mare impact vizual.

Amenajare biblioteca

Pentru un dialog cu obiectele din alt timp am panotat pe peretele de visavis de biblioteca o fota, veche si ea de 100 de ani, brodata cu fir metalic pe o tesatura de mana din bumbac cu matase de culoare rubinie. Acest element decorativ de o pretiozitate fermecatoare aduce in acest interior un element echivalent cu o bijuterie, o bijuterie textila.

Amenajare living Amenajare living

Cele doua masute de cafea metalice au un aspect sculptural, par modelate de mana unui metalist. Micul covor din zona de relaxare are rolul unei pete de culoare.

Biroul este abordat intr-un registru destul de feminin, micutul scrin patinat juxtapus cu un scaun contemporan creaza un colt de lucru foarte delicat.

Amenajare birou

Canapeaua in nuanta de roz pastelat alaturata unui covor Kilim cu nuante similare impreuna cu verdele lime au definit gama cromatica a acestei camere, astfel si draperiile sunt in aceste culori. Si aici atmosfera este inspirata de un tablou, un portret de data aceasta, un arlechin de sex feminin, o pictura care induce starea de reverie.

Canapea birou Tablou birou

Dormitorul este in nuante pastelate, naturale, predomina ivoir-ul iar accentul cromatic este turcoazul in diferite tonalitati. Peretele frontal este cu un tapet floral, vegetal foarte delicat cu aspect de portelan pictat manual. Masa de machiaj cu un finisaj patinat este insotita de un puf si o oglinda ovala cu rama metalica si email.

Amenajare dormitor Amenajare dormitor

Baia matrimoniala creaza un adevarat spectacol vizual. Am reusit sa cream loc pentru o cada freestanding clasic contemporana cu baterie din paviment.

Amenajare baie

Finisajele, placarile ceramice sunt deosebit de delicate, gresia are un pattern clasic iar faianta cu aspect manual este pusa intr-un layout fermecator, si anume bradut.

Mobilierul de baie este gratios cu picioare inalte de gazela astfel ca vine ca o completare fireasca cu atmosfera baii. Vasul wc este in stilul retro cu rezervor de portelan. Pentru a crea mai mult spatiu de depozitare s-au creat niste nise cu usi facute la comanda, toate manerele fiind din portelan turcoaz.

Amenajare baie Amenajare baie

Baia mica a reusit si ea sa fie un star, are o piesa suport de lavoar din lemn masiv de mango cu o forma extrem de gratioasa, de asemenea vasul wc este retro.

Amenajare baie

Si aici placarile ceramice joaca un rol important in atmosfera estetica a baii, gresia este extrem de grafica cu alb si negru iar faianta in culoarea oului de rata intregeste gama cromatica aleasa.

Amenajare baie Amenajare baie

Bateriile au fost alese pe negru mat pentru acel accent industrial pe care ni l-am dorit. Pavimentul m-a inspirat sa pun pe perete o lucrare de grafica, un tus reprezentand o pisica alintandu-se.

Bucataria este conceputa in registrul retro cu frigider cu aspect vintage, turcoaz si mobila cu detalii clasic contemporane elegante. Placarea ceramica in zona blatului de lucru este una cu aspect antichizat, patinat in nuante de cobalt. Este o bucatarie cu foarte mult spatiu de depozitare asigurat de un perete intreg de dulapuri foarte bine compartimentate si accesorizate. Cuptorul si hota sunt si ele in acelasi stil vintage.

Amenajare bucatarie Amenajare bucatarie

Pavimentul din microciment este unul contemporan, estetic, cu calitatea de a mari optic spatial. Acesta se continua si pe balconul adiacent unde este locul de luat masa.

Dining - spatiul acesta se bucura de extrem de multa lumina, de o panorama spectaculoasa de la etajul 10. Aici am gandit o masa rotunda extensibila cu scaune Tonette dar cu un twist de culoare curajos si anume turcoaz iar pe perete am pictat un tablou dedicat special pentru acest spatiu cu tematica simbolistica.

Amenajare loc luat masa

Daca primul balcon care comunica cu bucataria este locul de luat masa, inundat de multa lumina care te binedispune, al doilea balcon la fel de luminos, cu acces din dormitor si din birou, este spatiul gandit sa poti sta sa te relaxezi, sa iti bei cafeaua buna si parfumata intr-un loc minunat cu aceeasi panorama de vis.

Amenajare balcon

Bancuta cu aspect rustic interpretat cu masutele de cafea cromate cu o forma de design contemporan creaza acest loc de poveste.

Amenajare balcon

Am insistat sa schimbam toate usile, o decizie agreata si de beneficiari si aceasta decizie a fost definitorie in transformarea vizuala a intregului apartamant. Usile sunt facute la comanda cu un model pantografiat clasic, iar manerele cu portelan le confera un aspect distins.

Acest proiect, pe care l-am facut cu foarte multa placere, bucurie si entuziasm, intr-o perfecta armonie cu beneficiarii de exceptie, a fost o experienta extraordinara care demonstreaza ca si un apartament de bloc de dinainte de anii '90 se poate transforma spectaculos pana acolo incat atunci cand intri sa nici nu te mai simti la bloc.

Acum acest apartament ne demonstreaza ca se poate crea un spatiu estetic, rafinat, absolut spectaculos cu atmosfera de casa, daca exista un concept, talent, imaginatie si profesionalism in designul de interior.

Daca v-a placut aceasta transformare, va invitam si pe pagina noastra de Facebook, pentru a vedea si alte proiecte interesante realizate pentru clientii nostri.

Sursa: Eclectarte.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!