Cum sa amenajezi spatiul pentru lucru de acasa: 5 trucuri

in Ghid Practic Casa

Munca de acasa are numeroase avantaje, dar se poate dovedi total neproductiva in cazul in care nu ai la dispozitie un spatiu de lucru adecvat. E drept ca unele taskuri pot fi rezolvate intr-un mediu reconfortant, pe terasa din gradina sau in sezlongul de pe balcon, insa de multe ori se intampla sa ai nevoie de un spatiu special amenajat.

Cum sa amenajezi spatiul pentru lucru de acasa

Sursa foto

De aceea, una dintre primele preocupari inainte de a incepe sa lucrezi de acasa consta in amenajarea unui birou, care sa-ti ofere toate conditiile pentru o activitate cat mai productiva. Daca vrei sa afli cum poti rezolva usor acest demers, iti prezentam cateva trucuri simple.

Asigura-te ca ai parte de liniste

Spatiul pentru lucru de acasa trebuie sa fie amenajat intr-o incapere care sa aiba doar aceasta destinatie, cel putin in perioada in care muncesti. Aceasta, pentru ca ai nevoie de liniste sa te poti concentra, si ti-ar fi foarte dificil daca ai fi deranjat sau intrerupt in mod repetat. Asadar, livingul bucataria si alte spatii comune din locuinta nu sunt adecvate pentru amenajarea biroului de lucru.

Dormitorul, sufrageria sau camera de oaspeti sunt mai potrivite pentru a primi o astfel de destinatie. Bineinteles, in cazul in care locuinta ta include o incapere pe care o folosesti deja pentru lucru sau studiu, aceasta este spatiul ideal pentru amenajarea biroului de acasa.

Foloseste un scaun ergonomic

Daca nu ai acasa un scaun de birou ergonomic, trebuie sa-ti faci cat mai rapid rost de unul, intrucat acesta este un accesoriu esential pentru orice spatiu de lucru. Ai nevoie de un astfel de scaun pentru a-ti asigura o buna sustinere la nivelul coloanei lombare, prevenind astfel aparitia durerilor de spate.

De asemenea, un scaun de birou iti permite sa adopti o postura corecta in fata calculatorului sau laptopului, evitand astfel alte probleme de sanatate ce pot aparea ulterior, din cauza timpului indelungat petrecut in pozitie sezand.

Profita de lumina naturala

Lumina naturala este benefica in orice mediu de lucru, pentru ca imbunatateste semnificativ productivitatea, in comparatie cu spatiile iluminate artificial. De aceea este de preferat sa amenajezi spatiul de lucru de acasa intr-o incapere cu ferestre mari, sau cel putin care sa nu fie umbrite de vegetatie sau zidurile altor cladiri.

Pentru a imbunatati luminozitatea, poti instala in spatiul de lucru una sau mai multe oglinzi care sa reflecte lumina de afara.

Pastreaza curatenia

Chiar daca esti la tine acasa, nu trebuie sa omiti sa faci curatenie in birou la finalul fiecarei sesiuni de lucru. Nu ne referim neaparat la considerentele estetice, ci mai ales la faptul ca un spatiu de lucru neingrijit devine cu fiecare zi tot mai neproductiv. Firimiturile de pe birou, cana de cafea plina de zat, sticlele de suc baute pe jumatate si hartiile lasate in dezordine pe birou te vor incetini in rezolvarea sarcinilor zilnice, pentru ca va trebui sa faci ordine si curatenie pe parcursul zilei si astfel nu te vei mai putea concentra suficient la ce ai de facut.

Mentine spatiul cat mai aerisit

In afara de curatenia zilnica, aerisirea spatiului de lucru este o alta preocupare ce trebuie sa-ti intre in reflex. Daca vremea de afara iti permite, tine geamurile deschise in timp ce lucrezi, pentru ca aerul proaspat stimuleaza productivitatea.

In sezonul rece si in zilele caniculare, ferestrele trebuie sa stea deschise cel putin o jumatate de ora inainte de a incepe lucrul, si tot atat, la finalul zilei. Ajuta mult sa amplasezi in birou cateva ghivece cu plante de apartament, care improspateaza in mod natural atmosfera si creeaza un mediu de lucru mai placut.

Speram ca aceste trucuri dezvaluite de noi iti vor fi de folos si ca vei putea sa-ti amenajezi cu ajutorul lor spatiul de lucru ideal.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!