Cuptor cu aburi: Gateste in mai multe moduri cu un singur cuptor

in Recomandari

In ultimii ani, cuptoarele cu aburi au devenit din ce in ce mai cautate, pentru ca sunt mult mai eficiente si sunt recunoscute pentru coacerea rapida, dar si pentru pastrarea mancarii calde, pana in momentul servirii.

Cuptor cu aburi

Sursa foto

Asa ca daca vrei sa incerci diferite tipuri de gatit la cuptorul cu abur, iata cateva retete pe care le poti testa la tine in bucatarie!

Gateste legume la aburi

In fiecare zi ar trebui sa incluzi in meniul tau un mix de legume, pentru ca acestea au un aport ridicat de vitamine, care ajuta la mentinerea unui organism sanatos.

Fie ca vorbim despre cartofi, morcovi, rosii, dovlecei, conopida sau ardei, toate aceste legume pot fi gatite la aburi, foarte usor, ia tu te poti bucura de o masa delicioasa. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cateva legume, sa le speli si sa le tai in bucati mari, iar apoi sa le pui intr-o tava pentru a le baga la cuptor. Atunci cand alegi sa gatesti in acest fel, nu mai este nevoie sa folosesti apa sau ulei, pentru legumele au deja sucul lor. in plus, prin gatirea la aburi, toate vitaminele continute de legume se vor conserva mult mai bine, asa ca ar fi ideal sa nu folosesti sare sau alte condimente.

Daca vrei sa te bucuri de legume al dente, le poti lasa la cuptor timp de 15 minute, iar daca le vrei mai moi, atunci le poti gati chiar si jumatate de ora.

E atat de usor si rapid sa gatesti legume la cuptorul cu aburi, asa ca te poti bucura in fiecare zi de o masa sanatoasa si de un mix delicios de arome.

Incearca friptura de miel la aburi

Stiai ca poti folosi cuptorul cu aburi pentru a gati carne? Poti pregati simplu si rapid o friptura de miel cu ierburi aromatice, pe care o poti servi la o masa de pranz in familie.

Ai nevoie doar de 2 kg de carne de miel dezosata, ulei de masline, sare, piper si de cateva ingrediente de baza pentru condimentarea fripturii: usturoi, mustar, rozmarin, cimbru, zahar brun, si o cana de supa de pui.

Poti incepe prin a prepara marinada pentru carne, amestecand 2 linguri de zahar, mustar, ulei, sare si piper, intr-un bol incapator. Carnea se lasa la marinat 20 de minute, iar apoi se leaga cu sfoara si se pune intr-un vas mare de cuptor. in tava se adauga apoi usturoiul, rozmarinul, cimbru, supa de pui si marinada. Pe deasupra fripturii se presara putin zahar brun, iar apoi carnea se gateste la cuptorul cu abur, la o temperatura de 180°C, timp de doua ore.

Atunci cand friptura este gata, poti folosi zeama ramasa in tava, amestecand-o cu o cana de vin rosu, sare si piper. Sosul obtinut se pune la fiert pe aragaz, timp de 10 minute, iar apoi se toarna peste carnea taiata in felii subtiri.

Pregateste un desert la cuptorul cu aburi

Pe langa legume si carne, poti folosi cuptorul cu aburi pentru a pregati deserturi delicioase pentru intreaga familie. Spre exemplu, poti incerca o reteta de crema de zahar ars, care se va gati perfect in interior, iar aromele de zahar, vanilie si rom vor fi mult mai intense.

Poti incepe prin a mixa zaharul, smantana dulce, galbenusurile de ou si o pastaie de vanilie, pana cand obtii o compozitie omogena. Apoi, intregul amestec se toarna in vase speciale pentru cuptor.

Daca alegi sa prepari crema de zahar ars la cuptor, va trebui sa torni 100 ml in cavitatea cuptorului si sa il incalzesti la 120°C, optand pentru functia Plus Steam. Dupa cinci minute, poti introduce vasele in cuptor. Acestea se lasa la copt timp de jumatate de ora, pana cand crema ramane usor moale in centru, dar capata o crusta aurie pe margine. Crema de zahar ars se lasa apoi la frigider pentru trei ore, pana cand desertul va capata o consistenta ferma.

Asadar, cuptorul cu aburi este o inventie care iti poate face viata mult mai usoara, si care te poate incuraja sa mananci mai sanatos. Un astfel de cuptor este simplu de folosit si poate fi utilizat pentru gatirea multor preparate delicioase.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!