Reamenajarea locuintei fara designer: 3 sfaturi de care sa tii cont

in Decoratiuni

Fie ca tocmai ti-ai cumparat un apartament si doresti sa il amenajezi dupa propriul plac, fie ai deja o locuinta pe care crezi ca a sosit momentul sa o reamenajezi, atunci cand incepi acest proces fara un designer trebuie sa fii atent la cateva aspecte. Iata 5 sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand iti reamenajezi locuinta:

Reamenajare locuinta

1. Alege o pardoseala de calitate

Datorita evolutiei tehnologiei din ultimii ani au aparut pe piata o varietate de pardoseli pentru interior, potrivite oricarei nevoi si oricarui gust in materie de design. Pentru amenajarea locuintei tale poti sa alegi intre pardoseala din placi ceramice, pardoseala din marmura, din lemn masiv sau parchet laminat, insa daca iti doresti o pardoseala de calitate, la un pret bun, care sa reziste in timp, poti alege o pardoseala din PVC.

Fiind in mare voga in prezent datorita versatilitatii sale, pardoseala din PVC este o solutie economica si totodata placuta din punct de vedere estetic, care poate completa cu succes designul oricarei incaperi. Exista un tip deosebit de pardoseala din PVC, denumita LVT (luxury vinyl style) care este fabricata din mai multe straturi, durabila si rezistenta la apa. Pe langa asta, este usor de curatat si de instalat. Afla in ghidul de aici ce tip de pardoseala LVT este potrivita pentru locuinta ta.

2. Foloseste o vopsea decorativa pentru pereti

Varietatea de vopsele pentru pereti iti ofera nenumarate posibilitati de amenajare si iti permite sa creezi o atmosfera confortabila si relaxanta acasa, tinand cont in acelasi timp de tendinte.

Pentru camera de zi, unde iti petreci timpul relaxandu-te, poti alege culori deschise care sa accentueze starea de relaxare si confort. Este de dorit in acest caz sa combini culori calde precum galben, portocaliu sau nude, iar daca doresti un aspect mai special al camerei poti sa incluzi si culori precum verde smarald sau albastru. In ceea ce priveste dormitorul, poti sa folosesti nuante de vopsele mai reci pentru a-ti induce starea de somn, iar pentru bucatarie poti sa folosesti nuante de galben, alb sau roz piersica.

Pe langa o vopsirea peretilor in culoarea dorita, poti sa apelezi si la diferite trucuri de decorare a peretilor precum stickerele decorative.

3. Foloseste un iluminat corespunzator

Una dintre cele mai intalnite greseli in amenajarea spatiului interior este iluminatul incorect sau insuficient. Daca locuinta ta are ferestre mari ce permit intrarea luminii naturale in camere, profita de acest lucru si pune in valoare acest avantaj folosind perdele translucide sau rolete albe. Daca, insa, locuinta ta este mai intunecata, atunci pentru a evita crearea iluziei de spatiu mic din cauza luminii insuficiente, poti sa folosesti diverse corpuri de iluminat.

Pentru camerele mici unde lumina naturala nu este suficienta, poti sa folosesti corpuri de iluminat suspendate care sa ofere lumina necesara, dar care sa nu ocupe spatiu. Daca ai o camera de dimensiuni mari pe care trebuie sa o amenajezi, pe langa corpurile de iluminat de pe tavan, poti sa folosesti veioze pe care sa le incadrezi in designul camerei.

Atunci cand iti doresti o locuinta care sa se potriveasca personalitatii tale si in care sa te simti odihnit si relaxat, reamenajarea acesteia iti poate da batai de cap. Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, poti sa analizezi situatia actuala si sa iti notezi ce anume iti place si ce nu iti place la modul in care este amenajata in prezent locuinta ta. Incearca sa modifici lucrurile care nu iti plac atunci cand reamenajezi locuinta si tine cont de sfaturile din acest articol in ceea ce priveste pardoseala, iluminatul si decorarea peretilor.

Sursa foto: freepik.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!