Tips&tricks pentru renovarea bucatariei

in Decoratiuni

Bucataria este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta pentru ca aici iti incepi ziua, cu o cafea tare, si aici o inchei, alaturi de familie si de o cina delicioasa. De aceea, atunci cand bucataria are nevoie de renovari sau reparatii, nu poti trece acest lucru cu vederea.

Renovarea bucatariei

Exista lucrari care nu implica mult efort si nici nu costa prea multi bani insa exista si lucrari de reparatie care pot depasi bugetul disponibil. Pentru aceste situatii poti solicita un credit de nevoi personale.

Si daca tot te apuci de reparatii, in cele ce urmeaza iti prezentam cateva sfaturi cu ajutorul carora sa-ti transformi aproape complet bucataria.

Schimba tipul de iluminare

Dintre toate schimbarile pe care le poti face intr-o incapere, aceasta este probabil una dintre cele mai simple. Deschide un catalog cu produse de iluminat pentru bucatarie si alege unul care se preteaza mai bine in bucataria ta, in functie de cateva criterii.

Este important, de exemplu, sa tii cont de cat de multa lumina naturala patrunde in bucatarie, precum si de stilul si culorile care predomina in incapere.

Chiar si tipul de bec pe care il alegi este important, intrucat acesta poate schimba atmosfera bucatariei tale. Multi folosesc in bucatarie lumina alba, insa daca vrei sa creezi o ambianta mai intima, opteaza pentru becuri cu lumina calda.

Schimba exteriorul mobilierului de bucatarie

Doar reconditionand usile mobilierului vei avea senzatia ca ai intrat intr-o bucatarie noua. Poti chiar transforma un dulap inchis intr-o vitrina, astfel incat vesela sa fie la vedere. Poti gasi artificii de decor care sa dea un suflu nou mobilierul fara sa fii nevoit sa intervii asupra structurii sale. Poti, de exemplu, sa vopsesti elemente ale mobilierului.

Analizeaza bine cu ce fel de vopsea a fost vopsit mobilierul, alege o culoare adecvata si treci la treaba. De asemenea, poti combina doua nuante de vopsea, una pentru mobilierul suspendat si alta pentru cel montat sub blat - un joc distractiv si foarte atractiv din punct de vedere vizual, care ii va surprinde pe cei care te viziteaza.

Si daca tot aduci imbunatatiri mobilierului, nu uita sa alegi si niste manere noi. Schimbarea acestui mic detaliu este mai importanta decat crezi in estetica mobilierului.

Imbunatateste aspectul gresiei

Desi este posibil sa nu-ti mai placa gresia si sa-ti doresti sa o inlocuiesti, ii poti schimba aspectul mult mai simplu. Vopseste-o! Pentru asta, tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi o vopsea speciala pentru gresie. Da, exista!

Bineinteles, alegerea vopselei trebuie facuta in functie de cromatica bucatariei. Culoarea cu care vrei sa vopsesti gresia trebuie sa se asorteze cu cea a mobilei si a peretilor.

Inlocuieste blatul de bucatarie

Aceasta schimbare te poate costa ceva mai multi bani, insa investitia intr-un blat bun nu doar ca transforma aspectul bucatariei tale, dar te poate tine o perioada foarte lunga de timp. Poti alege din mai multe tipuri de blaturi.

  • Blatul din pal melaminat este fabricat din placi de PAL brut peste care se aplica melamina - un material rezistent, decorativ, pe baza de rasina sintetica. Melamina poate fi de diferite culori si modele asa incat ai o varietate larga de optiuni din care sa alegi.
  • Blatul din piatra naturala. Granitul, marmura sau cuartul sunt cele mai folosite pietre la realizarea blaturilor din piatra naturala intrucat sunt elegante si foarte rezistente.
  • Blatul din piatra artificiala. Piatra artificiala este un material compozit, constand din umpluturi minerale, coloranti si lianti ai rasinilor acrilice. Asemanarea pietrei artificiale cu cea naturala este izbitoare, insa diferenta de pret este semnificativa.
  • Blatul din lemn. Daca ai o bucatarie in stil rustic, poti opta pentru un blat din lemn. Este rezistent si are o viata lunga, daca este intretinut asa cum trebuie. Datorita aspectului sau ofera o atmosfera calda in incapere.

Mici elemente decorative pentru bucatarie

La urma urmei, bunul gust se observa in micile detalii. Pune pe pereti tablouri cu motive gastronomice, alege un ceas interesant si adauga plante decorative pentru a aduce natura in casa ta.

Este adevarat, sa te apuci de reparatii sau renovare poate fi costisitor pentru ca produsele si lucrarile de calitate costa. Cu fiecare produs si material pe care il achizitionezi costul total al investitiei creste, dar nu poti face rabat la calitate. Daca nu iti ajung banii sa termini proiectul de renovare inceput, apeleaza la imprumuturi rapide.

Imprumutul rapid este solutia potrivita pentru acele situatii in care trebuie sa investesti la momentul potrivit astfel incat sa nu amani prea mult planurile pe care le-ai inceput.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!