La ce sa fii atent cand vizionezi locuinte pentru cumparare

in Financiar

Te-ai decis ca vrei sa te muti in locuinta viselor tale. Procesul de achizitie a unei locuinte poate fi destul de interesant si se poate desfasura atat de rapid incat nici nu-ti dai seama ce s-a intamplat. Mai ales in lunile de vara, cand piata imobiliara se misca foarte repede.

Credit imobiliar

Este posibil sa ai o singura oportunitate sa vizionezi o locuinta ideala inainte de a face o oferta cumparatorului, altfel s-ar putea sa pierzi in fata celorlalti cumparatori care intra imediat dupa tine. Dar ca sa profiti la maximum de orice oportunitate, trebuie sa fii atent la cateva aspecte atunci cand vizionezi locuinte pentru cumparare:

1. Locatia proprietatii si vecinatatea

Locatia face parte din lista de caracteristici care poate sa ridice sau sa scada valoarea unei proprietati. Daca locuinta nu se afla in cartierul sau comunitatea potrivita pentru nevoile tale, poti exclude proprietatea de pe lista inainte de vizionare.

Poti sa conduci sau sa faci o plimbare in jurul cartierului din care face parte locuinta. Asigura-te ca vecinii tai sau oricine altcineva de pe strada nu pot vedea in interiorul locuintei tale, pentru ca vrei sa-ti iei toate masurile de siguranta.

2. Verifica exteriorul locuintei

Ia-ti timp sa analizezi si exteriorul locuintei, nu doar interiorul. De exemplu, acoperisul poate fi intr-o stare foarte proasta, iar reconditionare poate insemna costuri suplimentare. Pana la urma, iti faci un credit imobiliar pentru ca vrei sa te muti in casa visurilor tale, nu intr-una care este mai ieftina, dar necesita reparatii.

Totodata, evalueaza in ce directie este orientata locuinta. Trebuie sa stii ca incaperile orientate spre nord sunt de obicei mai intunecate, iar lumina reflectata inauntru va fi nimic mai mult decat rece, chiar si in timpul verii. Orientarea locuintei conteaza si daca vrei sa ai o mica gradina de plante pe balcon sau in curte si ce soiuri de plante poti cultiva in functie de cata lumina primesc.

Totodata, locuintele orientate spre sud care sunt prevazute cu geamuri foarte mari, pot face ca interiorul sa devina insuportabil in zilele calduroase, cu exceptia cazurilor in care s-au luat diferite masuri pentru aceasta problema.

3. Ia in considerare spatiul de depozitare

Intotdeauna avem impresia ca nu strangem suficiente obiecte si alte lucruri intrucat sa avem nevoie de foarte mult spatiu de depozitare. Daca pana acum ai locuit in chirie, acest lucru poate fi partial adevarat. Dar gandeste-te ca acum vei cumpara o locuinta in care vei locui cel putin pana la sfarsitul vietii - iar lucrurile n-o sa inceteze sa se adune.

Atunci cand vizionezi o locuinta, gandeste-te daca spatiul de depozitare este suficient pentru ceea ce ai nevoie.

4. Acorda o atentie deosebita instalatiilor sanitare

Arunca o privire la starea tevilor expuse in fiecare incapere, in special in baie si in bucatarie. Instalatiile sanitare vechi pot fi dificil de inlocuit, deci in mod ideal te vei orienta catre locuinte a caror instalatii sanitare au fost mentinute in stare buna sau foarte buna sau catre locuinte recent construite care nu a mai avut alti locuitori inainte.

5. Gandeste-te la alte conditii din interior

Daca locuinta indeplineste multe dintre caracteristicile la care te-ai gandit atunci cand ti-ai imaginat proprietatea perfecta, ar trebui totusi sa mai fi atent la urmatorul aspect: semnele de umezeala sau mucegai. Vopseaua lavabila ar fi putut sa acopere petele de mucegai din perete, dar mirosul se poate simti in continuare. Daca nu iei in considerare aceste aspecte, s-ar putea sa-ti risti sanatatea pe termen lung locuind intr-o casa infestata de mucegai.

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!