in Financiar
Pe langa mutarea propriu-zisa intr-o casa noua, exista si alte lucruri carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Unul dintre acestea este asigurarea locuintei, un aspect adesea neglijat de noii proprietari de case. Dar pentru a te bucura din plin de noua ta locuinta, asigura-te ca esti acoperit in cazul in care apare o situatie neprevazuta.
Asigurarea locuintei nu este un lux, este o necesitate pentru a-ti proteja casa si bunurile. Daca inca nu stii ce tip de asigurare sa alegi si care te protejeaza cel mai bine, iata tot ce trebuie sa stii atat despre asigurarea obligatorie, cat si despre cea facultativa.
Asigurarea obligatorie PAD acopera doar riscurile produse de dezastre naturale precum cutremur, inundatii sau alunecari de teren. Pentru a beneficia de acest tip de polita, locuinta trebuie sa se afle pe teritoriul Romaniei, in mediul urban sau rural si sa fie detinuta de persoanele fizice sau juridice.
Avantajul unei asigurari PAD este ca are un pret fix. Astfel, vei plati:
Asigurarea obligatorie acopera riscuri minime, dar care sunt foarte probabile, de aceea toti noii proprietari de case trebuie sa incheie cat mai curand o astfel de polita. Mai mult decat atat, nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si risti sa fii sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.
In cazul in care nu esti multumit de protectia oferita de PAD, poti opta oricand si pentru incheierea unei asigurari facultative. Daca esti in cautarea unei solutii flexibile si adaptate nevoilor tale, o asigurare de locuinta pe AsigurariContactless.ro este alegerea perfecta pentru tine. In cazul unor pagube cauzate de incendiu, furt, vandalism sau alte dezastre acoperite, casa si bunurile din ea beneficiaza de protectie in plus.
De asemenea, in functie de conditiile oferite de compania de asigurari, poti beneficia chiar si de decontarea cheltuielilor cu o locuinta temporara, in cazul producerii unor evenimente cuprinse in polita facultativa. Alte beneficii care pot fi incluse sunt acoperirea partiala sau chiar totala a daunelor produse vecinilor in cazul unor incendii sau inundatii care provin din locuinta asigurata.
Desi poate parea o cheltuiala care nu este neaparat necesara, asigurarea locuintei trebuie privita mai degraba ca o investitie, care iti ofera siguranta si te protejeaza in cazul producerii unor evenimente neplacute. Pentru ca fenomenele meteo afecteaza din ce in ce mai multe locuinte din Romania, este absolut necesar sa avem incheiata o astfel de polita.
Asadar, daca ai o casa noua si abia astepti sa te muti, nu uita de asigurarea obligatorie. Pentru protectie deplina si siguranta unei despagubiri complete, ia in calcul si incheierea unei polite facultative in care pot fi adaugate si alte acoperiri suplimentare, in functie de ceea ce ti se potriveste cel mai bine.
Sursa foto: pexels.com