Pregatit sa te muti in casa noua? Iata de ce trebuie sa iei in calcul asigurarea locuintei

in Financiar

Pe langa mutarea propriu-zisa intr-o casa noua, exista si alte lucruri carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Unul dintre acestea este asigurarea locuintei, un aspect adesea neglijat de noii proprietari de case. Dar pentru a te bucura din plin de noua ta locuinta, asigura-te ca esti acoperit in cazul in care apare o situatie neprevazuta.

Asigurari locunte

Asigurarea locuintei nu este un lux, este o necesitate pentru a-ti proteja casa si bunurile. Daca inca nu stii ce tip de asigurare sa alegi si care te protejeaza cel mai bine, iata tot ce trebuie sa stii atat despre asigurarea obligatorie, cat si despre cea facultativa.

Ce este polita de asigurare PAD si ce acopera?

Asigurarea obligatorie PAD acopera doar riscurile produse de dezastre naturale precum cutremur, inundatii sau alunecari de teren. Pentru a beneficia de acest tip de polita, locuinta trebuie sa se afle pe teritoriul Romaniei, in mediul urban sau rural si sa fie detinuta de persoanele fizice sau juridice.

Avantajul unei asigurari PAD este ca are un pret fix. Astfel, vei plati:

  • 20 euro/an pentru locuintele de tip A. In aceasta categorie sunt incluse cladirile cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic.
  • 10 EURO/an pentru locuin?ele de TIP B. Acestea se refera la cele care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Asigurarea obligatorie acopera riscuri minime, dar care sunt foarte probabile, de aceea toti noii proprietari de case trebuie sa incheie cat mai curand o astfel de polita. Mai mult decat atat, nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si risti sa fii sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

Ce este polita de asigurare facultativa si ce acopera?

In cazul in care nu esti multumit de protectia oferita de PAD, poti opta oricand si pentru incheierea unei asigurari facultative. Daca esti in cautarea unei solutii flexibile si adaptate nevoilor tale, o asigurare de locuinta pe AsigurariContactless.ro este alegerea perfecta pentru tine. In cazul unor pagube cauzate de incendiu, furt, vandalism sau alte dezastre acoperite, casa si bunurile din ea beneficiaza de protectie in plus.

De asemenea, in functie de conditiile oferite de compania de asigurari, poti beneficia chiar si de decontarea cheltuielilor cu o locuinta temporara, in cazul producerii unor evenimente cuprinse in polita facultativa. Alte beneficii care pot fi incluse sunt acoperirea partiala sau chiar totala a daunelor produse vecinilor in cazul unor incendii sau inundatii care provin din locuinta asigurata.

De ce este importanta asigurarea locuintei?

Desi poate parea o cheltuiala care nu este neaparat necesara, asigurarea locuintei trebuie privita mai degraba ca o investitie, care iti ofera siguranta si te protejeaza in cazul producerii unor evenimente neplacute. Pentru ca fenomenele meteo afecteaza din ce in ce mai multe locuinte din Romania, este absolut necesar sa avem incheiata o astfel de polita.

Asadar, daca ai o casa noua si abia astepti sa te muti, nu uita de asigurarea obligatorie. Pentru protectie deplina si siguranta unei despagubiri complete, ia in calcul si incheierea unei polite facultative in care pot fi adaugate si alte acoperiri suplimentare, in functie de ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

Sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!