Un capriciu. Despre matase...

in Decoratiuni

Toata lumea a auzit cel putin odata despre proprietatile extraordinare ale matasii, despre efectele benefice pe care aceasta le are asupra parului si pielii noastre si despre starea de confort care se creeaza in momentul in care intram in contact cu aceasta regina incontestabila a textilelor.

Fete de perna din matase

Se spune ca suntem ceea ce intreprindem la un moment dat in viata, ca o rezultanta a actiunilor noastre personale, un efect al reflectiei noastre in oglinda timpului. La fel s-a intamplat si cu matasea, ea s-a regasit si integrat perfect in clepsidra timpului, a trecut printr-un travaliu istoric zbuciumat, plecand din Asia, mai exact din China antica, ajungand cu succes la portile Europei, dar si in alte colturi indepartate ale lumii, fiind primita cu bratele deschise de catre toate marile imperii si civilizatii. A fost un simbol al prosperitatii, al bogatiei, dar si al respectului de sine.

Din matase se confectioneaza o varietate de accesorii, imbracaminte si alte textile. Din cele enumerate mai sus, lenjeriile de pat sunt acelea care ne ofera acea stare de bine, confortul meritat dupa o zi istovitoare. Nu o sa zabovesc decat asupra fetelor de perna din matase (Fete de perna din matase Mulberry - Luxury Anis Store), pentru ca ele sunt cele care iau contact atat cu pielea fetei noastre, dar si cu parul nostru, pentru o perioada lunga de timp, pe durata somnului. Atingerea fina dintre fata de perna din matase si pielea noastra are un rol benefic, datorita proprietatilor curative ale acesteia, matasea fiind cunoscuta ca fiind un material hipoalergenic.

Deasemenea, ea nu atrage acarienii si este un anti-fungic natural. Cea mai buna varianta de achizitie a unei fete de perna din matase, cu un raport ideal pret-calitate, este cea cu densitatea de 19 Momme, o fata de perna extraordinara din punct de vedere al caracteristicilor materiale.

Nu in ultimul rand, nu as putea sa nu atrag atentia asupra diferentei de calitate dintre o fata de perna din matase naturala pe ambele fete ale sale si o varianta care contine matase naturala doar pe o singura fata sau o alta varianta foarte populara si mediatizata prin prisma pretului redus, respectiv fata de perna din satin, un material sintetic inferior, care nu are niciun fel de proprietati benefice pielii sau parului. Nimic nu se compara cu o fata de perna din matase naturala 100% de tip Mulberry (Fata de perna matase naturala Mulberry, Baby Pink, 50X70 cm luxuryanis.ro).

In concluzie, matasea nu este neaparat un moft sau un capriciu, ea poate fi o necesitate, atunci cand punem pe primul loc starea de bine, confortul si sanatatea noastra.

Autor: Adrian Serban-Comanescu

Marketing Specialist

CEO - Luxury Anis

www.luxuryanis.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!