Idei de amenajare a locuintei pentru a crea un spatiu inedit

in Decoratiuni

Locuinta ta trebuie sa aiba un aer cat mai primitor si vesel in care sa te intorci dupa o zi petrecuta la locul de munca. Pentru a crea un spatiu relaxant, te poti folosi de o multime de elemente, de la draperii, canapele si fotolii, pana la elementele naturale.

Decorrea casei cu plante

Cand vorbim despre elemente naturale, cea mai simpla solutie o reprezinta aranjamentele florale. Elementele decorative pretioase si plantele naturale au facut furori in ultimii ani.

Adu natura mai aproape de tine in fiecare zi

Daca esti pasionat de plante si le gasesti un loc potrivit in casa ta, automat vei trai mai sanatos, acestea avand grija ca tu sa respiri mai usor. O planta intr-un apartament, iti poate aduce multa fericire, fiind elementul care iti reaminteste de existenta vietii in afara zidurilor.

Daca vrei sa dai viata unei locuinte, o poti face cu ajutorului unui bonsai. Arta bonsaiului reprezinta reproducerea naturii in propria locuinta in forma miniaturala. Cu ajutorul culorilor vii si a formelor deosebite, acestia pot decora incaperea intr-un mod spectaculos. In ciuda taliei reduse, acestia fac flori de aceleasi dimensiuni ca si plantele normale.

Bonsai in ghiveci

In ceea ce priveste ingrijirea lui, aceasta nu este o planta oarecare, deoarece necesita toata grija si atentia ta. Tunderea lui trebuie realizata in mod regulat, iar acesta trebuie pozitionat la umbra. Procesul de udare este unul destul de dificil, intrucat el are nevoie in permanenta de umiditate, insa nu de o cantitate foarte mare.

Ideal pentru ingrijirea lui ar fi ca el sa nu fie tinut singur, departe de celelalte plante. Desi, este destul de pretentios, te va convinge ca merita tot efortul si nu vei vrea sa te mai desparti de el.

Florile in ghivece deosebite sunt, de asemenea, ideale pentru a-ti decora locuinta. Atunci cand ai plante verzi in locuinta ta este ca si cand ai avea o parte din natura in permanenta cu tine. Le poti folosi atat in bucatarie, living sau balcon, ele fiind, in general, ornamentale, pastrandu-se proaspete pe tot parcursul anului.

Un ghiveci de dimensiuni mari amplasat in living joaca rolul unei decoratiuni de tip statement si va atrage atentia tuturor musafirilor. Poti alege un ficus, filodendron, diverse tipuri de palmieri sau arbori norocosi.

Bambusul este o planta in ghiveci despre care se spune ca actioneaza asupra intelectului, carierei, prosperitatii financiare si chiar asupra vietii sentimentale. In ceea ce priveste ingrijirea lui, acesta are nevoie de multa lumina, dar si de o cantitate considerabila de apa in mod saptamanal.

O alta idee pentru amenajarea locuintei o reprezinta aranjamentele cu flori si plante suculente. Daca esti in cautarea unei amenajari inedite, aranjamentele florale care sa includa si diverse plante suculente sunt cea mai buna idee!

Cu ajutorul unui vas de ceramica, unui ghiveci deosebit sau unui vas de lemn si putina imaginatie, bineinteles, se pot realiza cele mai spectaculoase aranjamente florale din plante suculente.

Daca nu ai timpul necesar pentru ingrijirea unui bonsai, acestea sunt solutia ideala pentru tine, deoarece necesita ingrijiri minime. Pe perioada verii ele trebuie udate o data la 10 zile, iar pe perioada iernii, o singura data pe luna.

Daca vrei sa optezi pentru ceva indraznet care sa atraga toate privirile, poti alege crearea unui perete verde, cu ajutorul unor licheni conservati decorativi. Muschii de interior pot fi integrati in numeroase modele de design.

Marele lor avantaj este faptul ca nu trebuie udati, tunsi si nu trebuie sa iti faci griji ca nu primesc suficienta lumina naturala, mai mult, acestia nu atrag praful. Poti alege toate tipurile de plante: aromate, taratoare, agatatoare, ierburi, etc. Durata lui este de cativa ani, daca a fost conceput cum trebuie si intretinut la fel de bine.

Plante suculente decorative

Cand alegi sa iti decorezi locuinta cu ajutorul florilor, trebuie sa iei in calcul preferintele si nevoile acestora. Exista flori care prefera lumina, in timp ce altele sunt fericite in zone intunecate. Nu uita de temperatura si de timpul pe care poti sa il oferi.

Desi plantele pot reprezenta un oarecare motiv de stres, pot fi sursa ta de fericire, mai ales daca nu ai animale de companie sau familia langa tine. Incearca sa gasesti o modalitate de a le integra in viata si in locuinta ta, fie singur, fie cu ajutorul unui designer de interior, care sa te ajute sa te intorci acasa fericit.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!