Locuinta amenajata in stil clasic. Idei pentru mobila si accesorii

in Recomandari

Desi multe persoane prefera in zilele noastre stilurile modern si minimalist, care sunt intr-adevar mai usor de implementat si de intretinut, exista inca si cativa nostalgici care prefera asa-zisul dulce stil clasic.

Locuinta amenajata in stil clasic

Sursa foto

Daca va regasiti printre acesti iubitori ai stilului clasic de amenajare, ghidul de fata va este adresat. Iata ce aspecte va fi necesar sa luati in calcul in ceea ce priveste alegerea mobilierului si a accesoriilor clasice.

Materialele de calitate

Primul lucru la care sa va uitati atunci cand luati in calcul o amenajare in stilul clasic este calitatea materialelor. Moda si tendintele se pot schimba, dar calitatea este un concept care ramane neschimbat. Mizati intotdeauna pe piese lucrate manual, unicat, care sa dea o nota eleganta spatiului. Noi va recomandam sa acordati atentie in special mobilierului prelucrat din lemn masiv, cu finisaje naturale.

Pentru podele, de exemplu, recomandate vor fi pardoselile din lemn, piatra sau marmura. Daca alegeti lemnul, de preferat sunt nuantele inchise la culoare, cu un aspect usor rustic. Placile vor fi simetrice si orientate catre sursa sau sursele de lumina.

Obiecte de mobilier care nu pot lipsi

Din cadrul unei amenajari clasice nu putem exclude anumite piese cheie, precum dulapurile sau biblioteca din lemn masiv, scaunele tapitate din camera de zi sau biroul impunator. Pentru inspiratie va recomandam design-ul elegant al dulapurilor din lemn masiv Romina Furniture . In ceea ce priveste amenajarea dormitorului, va sfatuim sa includeti un dressing din lemn masiv sau unul cu furnir.

Iluminarea

Pentru iluminat va recomandam sa folositi in principal obiecte confectionate din panza sau fier forjat. In functie de spatiu ati putea include chiar si un candelabru care sa atraga atentia si sa impresioneze prin design-ul elegant. Pe langa functia de iluminare, acesta poate juca rolul de piesa centrala in orice camera. Daca doriti ca amenajarea sa aiba un aer rafinat, mizati pe candelabre confectionate din portelan, prevazute cu finisaje de culoarea bronzului.

Culorile

De departe cea mai prezenta culoare in amenajarile clasice este albul. Acesta poate fi desigur asortat si cu diverse nuante in pastel, precum bej, crem, culoare fildesului sau, daca sunteti ceva mai indrazneti, puteti incerca si galben pal. In ceea ce priveste culoare mobilierului, recomandat este sa alegeti culori inchise, acestea oferind o senzatie de stabilitate imbinata cu eleganta.

Accesoriile

Caracteristice stilului clasic vor fi tablourile, sculpturile si multitudinea de oglinzi. Nu ezitati sa apelati si la vase din portelan pentru a intregi imaginea. Texturile pretioase sunt de asemenea apreciate, asadar optati pentru draperii grele din matase naturala, catifea sau tafta. Decorul poate fi completat cu ajutorul covoarelor din lana, neaparat lucrate manual. Acestea se vor expune in centrul incaperilor pentru a oferi simetrie spatiului. Mizati pe un design simplu al acestora, cu modele discrete.

Foarte des intalnite vor fi si ornamentele aurii care vor oferi o nota de extravaganta, dar si rafinament in aceeasi masura.

Daca aveti nevoie si de alte surse de inspiratie, nu ezitati sa vizitati showroom-uri sau targuri vintage din care puteti alege diverse obiecte de decor valoroase. Nu uitati sa respectati acelasi stil de amenajare in toate incaperile si locuinta dumnevoastra va avea un aer clasic demn de invidiat!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!