Biblioteca camuflata din padure - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Recomandari

La doar doua ore de condus de agitatia urbana a Beijingului, arhitectii de la Li Xiaodong Atelier au conceput Biblioteca Liyuan, o cladire cu totul aparte prin prisma materialelor folosite pentru constructia si mai ales finisarea sa.

Fiind amplasata intr-un decor forestier muntos, autoritatile locale din mica localitate Jiaojiehe au dorit ca noua biblioteca sa nu intre in competitie, ci sa se integreze cat mai bine cu natura inconjuratoare.

Biblioteca Liyuan

Structura cladirii este una moderna, cubica, realizata din cadre de lemn acoperite integral cu sticla. Interiorul este de asemenea modern, cu o serie de platforme, scari si compartimentari ce imbina spatiile de expunere a cartilor cu mici spatii destinate lecturii.

Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan

Partea originala a proiectului ni se releva insa la exteriorul cladirii.

Totul a pornit de la stivele de crengi pe care arhitectii le-au observat depozitate in curtile localnicilor, pentru a fi folosite la sobele de gatit. Si a fost de ajuns pentru a-i convinge sa profite de aceasta resursa locala, extrem de ieftina, imbracand toate fatadele, inclusiv plafonul, intr-un strat de crengi.

S-a reusit astfel o integrare perfecta a cladirii in peisajul inconjurator, dar si o umbrire si o difuzie optima a luminii la interior in spatiile de lectura.

Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan Biblioteca Liyuan

Locatie: Jiaojiehe, China

Arhitect: Li Xiaodong Atelier

Suprafata cladire: 175 mp

Construire: martie 2011 - octombrie 2011

Sursa foto: Li Xiaodong Atelier

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!