Sustenabilitatea locuintei tale - confort sporit si grija fata de mediul inconjurator

in Case ecologice

Cu totii am auzit cel putin o data despre asa numitele case sustenabile, stim ca au legatura cu protejarea mediului, ca sunt in planurile multor persoane care urmeaza sa isi construiasca locuinte, dar cam atat.

Sustenabilitatea locuintei

Cum construiesc o casa sustenabila?

Inainte sa fie efectiv ridicata casa, primul pas este sa ne gandim cum va fi orientata, mai exact, eficienta energetica si arhitectura pasiva sa fie elementele principale de luat in vedere, inca din faza de constructie. Orientarea sa fie spre est, deoarece ofera lumina si caldura mai mult decat suficienta in timpul iernii, iar materialele folosite in decorarea interiorului sa fie alese astfel incat sa functioneze ca masa termala.

Generarea energiei in mod independent pentru noua locuinta este cu siguranta un element cheie. Panourile fotovoltaice pot reprezenta una dintre cele mai avansate solutii pentru a scadea dependenta casei fata de reteaua conventionala de energie si gaze sau chiar pentru independenta completa. Pentru ca acest tip de instalatie sa functioneze eficient, apelarea la o firma specializata este ce mai eficienta metoda, avand siguranta ca va functiona la maxim si va indeplini toate nevoile unei locuinte complete.

Daca detin deja o casa, cum o pot face sa devina sustenabila?

Din fericire, transformarea locuintei tale intr-una prietenoasa cu mediul inconjurator, nu implica costuri imense sau renovari care sa dureze la nesfarsit. In primul rand, sistemele de incalzire care functioneaza pe gaz, este necesar sa fie eliminate si inlocuite cu sisteme alternative. Acestea necesita o intretinere regulata, astfel incat sa functioneze eficient si la capacitate maxima.

Instalarea panourilor solare reprezinta unul dintre cele mai importante solutii prin care casa ta poate sa devina sustenabila si eficienta din punct de vedere energetic. Este necesar sa stii ca energia solara se bazeaza in intregime pe stocarea de resurse direct de la soare, pe care ulterior, panourile solare le transforma in electricitate. Prin urmare, in tot acest proces nu sunt eliminate emisii de carbon sau alte gaze care polueaza. Astfel, desi nu pare real, cu o singura casa pe care sunt montate panouri solare, se poate reduce amprenta de carbon a acesteia cu 80% pe an.

In plus, nu necesita costuri suplimentare fata de investitia initiala si ofera posibilitatea de a te desprinde total de reteaua publica de energie. Poti apela cu incredere la cei de la Carpat Energy, care iti vor oferi consiliere adecvata pentru ca acestea sa fie folosite la eficienta maxima.

Pentru ca grijile tale privind poluarea mediului inconjurator si scumpirea energiei electrice sa ramana in urma, dar si pentru un confort sporit, sustine-ti si tu locuinta sa devina una sustenabila!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!