Cum amenajezi spatiul de birouri?

in Ghid Practic Casa

Felul in care este amenajat un spatiu de lucru sau un birou influenteaza destul de mult productivitatea si starea de bine a persoanelor care lucreaza in acel mediu. In prezent, tendintele moderne de stil conlucreaza alaturi de cerintele de confort, iar rezultatele amenajarilor pot fi uimitoare, uneori chiar si fara a necesita foarte multe cheltuieli.

Cum amenajezi spatiul de birouri

Sursa foto

Amenajarea unui spatiu de birouri vizeaza toate detaliile stilistice si functionale, separat, dupa cum urmeaza.

Amenajarea pardoselilor

Intr-un birou pardoselile sunt deosebit de importante, deoarece trebuie luat in considerare nivelul de trafic. In vreme ce unele birouri au un trafic moderat, caz in care poti investi in pardoseli laminate, in alte birouri poate exista un flux destul de mare de persoane, iar in aceasta situatie poti alege din gama variata de modele de linoleum disponibile in magazinele specializate.

Linoleumul este un material modern, care poate oferi deopotriva un plus din punct de vedere estetic, dar si o functionalitate crescuta. Linoleumul poate imita anumite texturi, acopera foarte bine suprafetele si poate proteja destul de bine la nivel termic, mai ales dac? optezi ?i pentru o solu?ie profesional? de termoizolare.

Amenajarea mobilierului in concordanta cu spatiul

Arhitectural vorbind, este important sa nu neglijezi forma si aspectul spatiului de birouri. In vreme ce unele cladiri sunt monotone prin forma, uzuale, altele pot avea particularitati care pot permite desfasurarea unor idei creative.

Mobilierul trebuie asadar ales in functie de disponibilitatea de spatiu, dar si in functie de stilul ales. In prezent se pune foarte mult accentul pe mobilierul practic, cat mai aerisit, asa cum este mobilierul modular. Acest se potriveste perfect cerintelor de amenajare din domeniul cladirilor de birouri, deoarece este eficient, nu ocupa mult loc si permite o organizare facila, indiferent de domeniul de activitate al firmei.

Iluminatul spatiilor de birouri

Intr-un spatiu de lucru este mereu important iluminatul, atat la nivel de intensitate a lumini, cat si in ceea ce priveste corpurile de iluminat. este nevoie sa fie luat in considerare aportul luminii naturale si disponibilitatea ei pe parcursul unei zile. In functie de acest aspect se aleg corpurile de iluminat si pozitionarea lor in raport cu zonele de lucru.

Gama de modele de corpuri de iluminat pentru birouri este deosebit de ampla, iar in prezent cel mai adesea sunt folosite piesele specifice stilului industrial, modern sau scandinav. Simplitatea acestora este un aspect foarte important in amenajarea birourilor, deoarece ele nu atrag foarte mult atentia, insa in acelasi timp reusesc sa serveasca scopului dorit.

De asemenea, in general se prefera lumina calda, cat mai apropiata de intensitatea luminii naturale, tocmai pentru a nu crea discrepante care sa oboseasca vederea persoanelor care utilizeaza biroul.

Decoratiuni pentru birou

Fiecare birou are o personalitate proprie, evidentiata cu ajutorul decoratiunilor specifice acestuia. La nivel de imagine un birou trebuie sa ofere un grad ridicat de confort. Acesta poate fi obtinut prin folosirea unor obiecte decorative simple, precum elemente de arta abstracta, perne decorative pentru fotolii si canapele sau chiar ghivece cu flori.

Amenajarea suprafetelor vitrate

Intr-un birou este necesara lumina naturala, insa in acelasi timp este nevoie si de intimitate fata de lumea exterioara. Din acest motiv este nevoie de gasirea unei solutii potrivite pentru a amenaja zona ferestrelor, caz in care optiunile disponibile se refera la folosirea de storuri si jaluzele si mai putin la perdele si draperii.

De asemenea, nu trebuie neglijata zona glafurilor, acolo unde se pot folosi elemente liniare de glaf, din piatra naturala precum marmura, granitul sau travertinul.

Amenajarea tavanului

Pentru spatiile de birouri este necesara izolarea temeinica a spatiului, iar tavanul nu face exceptie. In acest caz se poate instala un plafon fals, care poate deservi unui dublu scop.

Pe de o parte va izola fonic si va oferi un aspect placut, iar in acelasi timp va masca micile imperfectiuni structurale, cablurile sau tevile, astfel incat aspectul biroului sa fie desavarsit.

Amenajarea unui birou trebuie sa tina cont de toate aceste elemente deoarece un astfel de spatiu trebuie sa isi astepte clientii intr-un mod cat mai placut si cat mai aerisit, mai ales la nivel vizual.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!