Cum iti aranjezi casa inainte de o vacanta lunga

in Casa de vacanta

Multi dintre noi de abia asteptam sa plecam intr-o vacanta mai lunga in care sa ne relaxam, sa ne bucuram de preparate delicioase si sa vedem pe indelete frumusetea naturii, dar iata ca aceasta emotie se poate transforma rapid in ingrijorare si neliniste daca ne gandim la siguranta locuintelor noastre cat timp suntem plecati.

Siguranta casei in vacante

Pentru a lasa aceasta ingrijorare in urma si pentru a va bucura pe deplin de vacanta pe care ati planificat-o, iata cum va puteti pregati casa:

Rugati pe cineva sa va supravegheze locuinta

Daca un prieten, un vecin de incredere sau o alta persoana apropiata va putea sa va monitorizeze locuinta si sa se ocupe de unele treburi minore cat timp sunteti plecati, cu siguranta va veti simti mai linistit in timpul vacantei. Iar daca aveti o bucatarie de vara, o persoana apropiata poate imbina utilul cu placutul si se poate bucura de curtea interioara a casei.

Asigurati-va ca solicitati acest favor cu cateva saptamani inainte. Poate fi util sa discutati cu mai multe persoane apropiate in cazul in care apare o urgenta si una dintre ele nu mai este disponibila. Dupa ce ati primit confirmarea ca cineva va poate supraveghea locuinta si se poate ocupa de unele sarcini minore, alcatuiti o lista de sarcini si instructiuni, cum ar fi sa ude plantele, sa aiba grija de animalele de companie, sa verifice sistemul de securitate, sa aduca in interior toata corespondenta si sa aprinda sau sa stinga luminile pentru ca locuinta sa para ocupata. Daca mai multe persoane va vor supraveghea locuinta cat timp sunteti in vacanta, asigurati-va ca le comunicati asta, astfel incat sa stie una despre alta.

Sfaturi pentru pregatirea locuintei

Daca nu aveti pe nimeni disponibil sa va vegheze locuinta in timp ce sunteti plecat, exista mai multe masuri de precautie pe care le puteti adopta pentru a reduce riscul de deteriorare a proprietatii. Si, chiar daca aveti pe cineva care va poate veghea locuinta, multe dintre aceste masuri de precautie sunt inca aplicabile.

Nimeni nu isi doreste sa se intoarca din vacanta de vis, doar sa constate ca locuinta lor a fost avariata de o conducta sparta sau de un scurtcircuit. Prin urmare, in saptamanile premergatoare vacantei, ar trebui sa programati un serviciu de examinare a sistemului de incalzire pentru a va asigura ca functioneaza corect, in special daca aveti pardoseala sensibila si ati montat un anmit tip de parchet pentru incalzire in pardoseala. De asemenea, este recomandat sa va setati termostatul la o temperatura mai scazuta, pentru a reduce costurile de incalzire, dar si pentru a reduce posibilele daune aduse mobilierului sau pardoselii.

Verificati instalatiile sanitare

Pentru a impiedica scurgerile sau o teava sparta sa va deterioreze locuinta in timp ce sunteti plecat, ar trebui sa apelati la serviciile unor profesionisti pentru a verifica instalatiile sanitare si pentru a efectua eventualele lucrari de reparatii, mai ales daca ati investit intr-o baie moderna cu dus walk-in. Daca plecati intr-o vacanta de lunga durata si nu aveti pe nimeni sa va supravegheze casa, luati in considerare oprirea alimentarii cu apa si eliminarea apei din conducte. Daca nu eliminati apa din tevi, va trebui sa mentineti casa calda in timp ce sunteti in vacanta pentru a impiedica inghetarea si spargerea tevilor. Aceasta masura de precautie va ajuta sa mentineti integritatea casei, tocmai pentru a nu solicita zugraveli interioare sau montaj gresie si pardoseala la intoarcerea acasa.

Deconectati aparatele electrice

Daca veti considera ca este necesar, solicitati un serviciu de montaj tablou electric si de evaluare a prizelor si cablurilor. De asemenea, deconectati toate aparatele, echipamentele de uz casnic, incarcatoarele si prelungitoarele inainte de a pleca pentru a reduce considerabil sansele unui incendiu. Deconectati televizorul, radioul, consolele de jocuri, incarcatoarele de telefon, laptopurile si calculatoarele, fierul de calcat sau uscatoarele de par si alte electrocasnice.

Este foarte placut sentimentul de a va intoarce acasa dintr-o vacanta lunga si relaxanta stiind ca ati facut ordine si curatenie inainte de a pleca de acasa. Pentru a va asigura ca nu va intoarceti intr-o casa prafuita si dezordonata, rezervati-va una sau doua zile inainte de a pleca pentru a face ordine. Daca veti fi plecat o perioada mai lunga, organizati frigiderul si aruncati alimentele care vor expira in curand, schimbati bateriile detectoarelor de fum, curatati gradina si jgheaburile, inspectati semineul si verificati de doua ori daca toate ferestele si usile sunt incuiate si izolate corespunzator.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!