Tipuri de ascensoare: diferente, avantaje si dezavantaje pentru fiecare

in Recomandari

Ascensoarele sunt destinate transportului de oameni, marfuri, masini, etc. in diferite contexte, intr-un mod mai rapid, usor si care nu necesita mult efort uman. Aproape orice persoana a utilizat un ascensor o data sau de mai multe ori pentru a ajunge intr-un punct stabilit, de exemplu, daca vorbim de persoanele care locuiesc la etajul 7 intr-un bloc de apartamente.

Tipuri de ascensoare: diferente, avantaje si dezavantaje pentru fiecare

Fiecare tip de ascensor are caracteristici proprii si este necesar sa facem diferenta intre ele. Asadar, iata care sunt tipurile de ascensoare, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

1. Ascensoare de persoane

Acest tip de ascensor se refera la transportarea exclusiva a persoanelor de la un etaj la altul. Acestea pot avea functii suplimentare, in concordanta cu tipul de cladire in care sunt integrate, de exemplu: difuzoare pentru redarea muzicii, frecventelor de radio, anunturilor importante etc., afisaje digitale, televizoare sau aer conditionat pentru stabilirea unei temperaturi optime. Pentru cladirile foarte inalte, cum sunt zgarie-norii, ascensoarele de persoane sunt concepute cu o functionalitate speciala si anume, modul expres. Acesta se refera la transportarea de la parter la ultimul etaj, fara a lua in considerare opririle dintre etaje.

Dintre dezavantajele ascensoarelor normale cu care suntem obisnuiti, regasim:

  • Ii fac pe utilizatorii sai sa renunte la miscare si sa devina confortabili;
  • Oamenii nu pot transporta obiecte voluminoase, cu greutate foarte mare;
  • Uneori, trebuie sa astepti mai mult timp pana gasesti un ascensor liber, de aceea este foarte important pentru dezvoltatorii imobiliari sa aleaga modelul potrivit de ascensor pentru persoane.

2. Ascensoare de marfa

Ascensoarele de marfa sunt concepute pentru a transporta cantitati mari de marfa si nu persoane. Avantajul acestora este ca sunt rigide, foarte bine concepute din punct de vedere tehnic pentru incarcaturi grele si voluminoase, ceea ce este imposibil in cazul unui lift pentru persoane. In plus, au un interior robust pentru protectia impotriva uzurii in cazul in care se transporta materiale din fier sau ascutite.

Dintre dezavantajele ascensoarelor de marfa, regasim:

  • Sunt mai costisitoare decat ascensoarele pentru persoane;
  • Functioneaza mult mai lent.

3. Ascensoare auto

Ascensoarele pentru vehicule sau ascensoarele auto se regasesc, de obicei, in garajele sau parcarile mari ale unor cladiri sau in cazul centrelor de productie pentru autovehicule. Avantajul acestora este ca usureaza intrarea intr-o cladire prin faptul ca ai posibilitatea sa-ti parchezi masina in spatiul din interior destinat special. Unele ascensoare auto permit rotirea la 180 de grade pentru eficientizarea proceselor de intrare si iesire din cladire.

Dezavantajele unui ascensor auto hidraulic pot fi:

  • Tind sa fie mai zgomotoase decat celelalte tipuri de ascensoare;
  • Sistemul de functionare bazat pe ulei hidraulic poate sa emita un miros neplacut din cauza suprasolicitarii si supraincalzirii;
  • Miscarea de ridicare de la sol nu este, in general, la fel de lina precum in cazul altor ascensoare.

4. Ascensoare pentru spitale

Ascensoarele pentru spitale sunt special concepute pentru transportul atat de persoane, cat si de marfuri cu o anumita incarcatura. Avantajul lor principal este ca permit posibilitatea transportarii a doua componente diferite - marfa si persoane. De obicei, ascensoarele pentru spitale sunt coordonate de oameni angajati care sa asigure transportul optim.

Dezavantajele ascensoarelor pentru spitale pot fi:

  • Necesita mentenanta frecventa, ceea ce poate deveni costisitor pentru bugetul spitalului;
  • Unele ascnesoare nu includ o functie expres in cazul urgentelor medicale si atunci transportul poate parea mai lent.

Daca ai nevoie de un anumit tip de ascensor pentru afacerea ta, informeaza-te corect cu privire la modelele potrivite si la avantajele si dezavantajele fiecaruia!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!