11 aparate si unelte de care are nevoie orice mester

in Ghid Practic Casa

Uneltele nu trebuie sa lipseasca din arsenalul niciunui mester, pentru ca acestea asigura buna desfasurare a lucrarilor. Desi poti cumpara diferite scule si dispozitive in functie de lucrarea pe care o ai de facut, unele dintre aparate si unelte trebuie sa fie la indemana. Iata care sunt aceste unelte si cum le poti utiliza.

aparate si unelte de care are nevoie orice mester

Sursa foto

Maiul compactor

Daca lucrezi in domeniul constructiilor sau daca ai de efectuat lucrari de reabilitate sau construire a drumurilor, chiar si de mica amploare, maiul compactor iti va scuti foarte mult timp. Maiul compactor induce terenului prin vibratii o forta de apasare, iar ca rezultat aerul este scos din structura compactata. Poti intra pe Constructii-mag.ro pentru maiuri compactoare si poti alege produsele potrivite pentru tine, astfel incat lucrarile de compactare sa fie executate rapid si eficient.

Vibratorul pentru beton

Aceasta unealta este necesara pentru eliminarea aerului din structura de beton. Prezenta aerului in beton cauzeaza formarea de goluri, iar la randul lor golurile reprezinta slabiri si pot fi puncte nevralgice in structura, care pot conduce la colapsul elementelor structurale.

Masina de tencuit

Masinile de tencuit sunt o solutie simpla si rapida pentru a realiza lucrarile de aplicare a tencuielilor sau a materialelor cu consistenta si granulatie similara acestora. Mecanizarea usureaza munca, drept pentru care aceasta unealta nu ar trebui sa lipseasca din gama de unelte a unui mester.

Echipamente de sudura

Echipamentele de sudura sunt o categorie aparte de scule, ce pot fi folosite doar de catre mesterii care cunosc detaliile de realizare a lucrarilor de lipire. Exista mai multe tipuri de aparate de sudura, iar fiecare dintre acestea necesita cunoasterea modului corect de operare.

Instrumente de masura

Si in santier, dar si in orice gospodarie pot aparea lucrari care necesita masuratori specifice. De la rigla, ruleta sau boloboc si pana la aparate profesionale de masurare, acestea dispozitive sunt necesare oricarui profesionist.

Scule electrice

Fara a avea neaparat nevoie de specializare de electrician, unele scule electrice pot fi folosite fara probleme de catre mesteri. De aceea acestea nu trebuie sa lipseasca, incepand de la cel mai simplu instrument si anume creionul de tensiune.

Scule de mana

Fiecare lucrare isi are specificul ei, insa toate au la baza cam aceleasi lucrari de reparare sau reconstruire pentru care sculele de mana uzuale sunt necesare. Trafaletul, spaclul sau mistria reprezinta baza in ceea ce priveste sculele de mana, iar din acest motiv ele trebuie sa fie detinute de fiecare mester.

Aparate de taiat gresia sau placajele ceramice

Una dintre cele mai comune indeletniciri este chiar placarea cu gresie sau faianta a locuintelor, iar in acest caz este recomandat sa ai la dispozitie o masina de taiat gresia, fara a fi nevoie sa o imprumuti din alta parte.

Accesorii pentru fiecare unealta sau dispozitiv

Desi este important sa detii uneltele, la fel de important este sa ai la dispozitie si accesoriile necesare sau piesele de schimb. Burghiele, panzele de taiat sau capetele de surubelnite sunt doar cateva dintre cele mai importante exemple in acest sens.

Generatoare de curent

Un generator te poate scapa de foarte multe probleme in ceea ce priveste alimentarea cu electricitate. Daca, spre exemplu, lucrezi intr-o casa care nu este inca racordata la electricitate sau daca lucrezi poate la etape intermediare cum ar fi tavanele, atunci vei avea nevoie de un generator de curent pentru a putea avea vizibilitate.

Slefuitoare pentru diferite suprafete

Pentru a putea oferi suprafetelor aspectul fin dorit, slefuitoarele sunt o solutie perfecta. Poti folosi un slefuitor pentru beton sau lemn, iar in acest fel lucrarile tale se vor desfasura in conditii din cele mai potrivite.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!