3 curiozitati despre cainii de talie mica

in Recomandari

Rasele de caini mici sunt extrem de populare deoarece acestia sunt extraordinar de jucausi si prietenosi, dar si pentru ca sunt mai usor de crescut in apartament. Te-ai intrebat vreodata cum sunt diferiti acesti caini si ce ii face speciali?

curiozitati despre cainii de talie mica

Iata ce curiozitati ar trebui sa stii despre cainii de talie mica.

1. Cainii de talie mica traiesc mai mult

In medie, un caine are o durata de viata de 10-13 ani, dar anumite rase pot trai chiar si mai mult. Mai precis, cainii mici pot atinge chiar si 18 ani. Acest lucru este posibil datorita unui fenomen foarte interesant care evidentiaza o diferenta clara intre dezvoltarea cainilor mari si a raselor de talie mica.

Cainii mici ating maturitatea mult mai rapid decat o rasa de talie mare, dar acest lucru ii ajuta de fapt sa traiasca mai mult. Acest tip de diversitate este unica si nu este intalnita la alte animale, care de obicei au aproximativ aceeasi speranta de viata indiferent de rasa.

Din aceasta cauza, hranirea cainilor de talie mica este foarte importanta. Pentru a-i ajuta pe acestia sa se dezvolte si sa rcaini-talie-mica.jpgamana sanatosi, cainii mici au nevoie de hrana speciala plina de vitamine si antioxidanti, care sa le protejeze organismul sensibil.

2. Acesti caini pot atinge dimensiuni foarte mici

Desigur, cainii de talie mica nu cresc foarte mult si pot locui fara probleme intr-un apartament. Cu toate acestea, si acestia variaza cand vine vorba de talie. Exista multe rase care sunt atat de mici incat pot incapea intr-o geanta. O rasa foarte populara din aceasta categorie este bichonul maltez, un caine extrem de prietenos si iubitor.

Alte rase cunoscute din categoria "caine de buzunar" sunt chihuahua si pechinezul. Acestia pot deveni mai dificili datorita temperamentului lor vulcanic, chihuahua fiind foarte protectori cu membrul lor preferat al familiei, iar pechinezii fiind agresivi cu rasele mai mari. Totusi, ei raman in continuare caini iubitori care pot fi dresati.

3.Cainii mici sunt foarte inteligenti

Multi tind deseori sa treaca cu vederea rasele mici de caini si astfel omit faptul ca acestia sunt extraordinar de inteligenti. Cateii din aceasta categorie ies in evidenta datorita personalitatii lor puternice, dar si a capacitatii de a intelege. Astfel, ii poti dresa usor, iar acestia pot invata cum sa iti interpreteze reactiile sau tonul vocii.

In schimb, alte rase sunt ceva mai incapatanate si isi doresc sa fie mult mai independente. Asadar, acestia isi doresc sa ii controleze atat pe proprietari, cat si alti caini, dar acest lucru ii transforma in animale foarte protectoare si de incredere. Cu un dresaj corect, acestia pot deveni mult mai usor de controlat si, astfel, se transforma in adevarati membri ai familiei.

Cainii de talie mica au nevoie de la fel de multa atentie si ingrijire precum rasele mai mari. Acestia pot trai intr-un apartament, dar va trebui sa te asiguri ca primesc hrana potrivita, ca sunt periati periodic si ca au parte de toata dragostea si atentia necesara pentru a trai fericiti. Inainte de a adopta un caine mic, trebuie sa te asiguri ca il poti ingriji de-a lungul intregii sale vieti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!