Cum te aperi de frig cand faci miscare in aer liber

in Recomandari

Un stil de viata sanatos inseamna alimentatie echilibrata, dar si sport, inclusiv in anotimpul rece. Sedentarismul apare adesea atunci cand crezi ca frigul de afara te impiedica sa faci miscare in aer liber.

Cum te aperi de frig cand faci miscare in aer liber

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Rezolvarea vine din alegerea echipamentului potrivit. Altfel spus, tot ce trebuie sa faci este sa te protejezi de frig atunci cand, de exemplu, iesi in parc la alergat sau te plimbi cu bicicleta.

Pentru a nu renunta la activitatile tale si pentru a continua sa faci miscare inclusiv atunci cand gradele din termometre scad semnificativ ai nevoie de haine potrivite. Mai jos vei gasi cateva ponturi in acest sens:

Alege corect primul strat de haine

Prima regula este sa nu porti bumbac pe piele, atunci cand faci efort. Alegerea primului strat de haine este esentiala pentru confortul si sanatatea ta; transpiratia pe care o emana corpul in timpul miscarii iti poate da senzatia permanenta de umezeala si de frig. Bumbacul, desi este o tesatura naturala, absoarbe apa si nu permite pielii sa se usuce, pastrand astfel umezeala timp indelungat. Prin urmare, primul strat al echipamentului tau de sport in aer liber in sezonul trece trebuie sa fie o bluza mulata, confectionata din material sintetic. Poliuretanul sau poliamida nu absorb transpiratia, motiv pentru care sunt recomandate pentru a fi purtate direct pe piele, in detrimentul tricourilor sau bluzelor din bumbac.

Foloseste haine calduroase

Dupa ce ai pus lenjerie termica sau o bluza din material sintetic, vei avea nevoie si de o piesa vestimentara care sa-ti tina de cald si sa pastreze temperatura corpului in timpul efortului si mai ales dupa. Hanoracul polar pentru barbati este ideal de purtat atunci cand mergi la alergat. In functie de temperatura de afara, poti adauga peste el si o geaca impermeabila si care sa te protejeze de vant. Foloseste haine calduroase, insa care sa iti permita sa ai mobilitate si sa te simti in largul tau.

Nu te imbraca in exces sau mult prea subtire

O greseala pe care o fac foarte multi atunci cand practica sport in aer liber este sa se imbrace in exces sau, la extrema cealalta, sa se imbrace prea subtire, considerand ca se vor incalzi de la efort si nu vor simti senzatia de frig. Total gresit in ambele situatii. Prima, hainele prea multe si prea groase nu-ti vor permite sa te misti in voie si te vei simti efectiv sufocat dupa primele miscari. Evita puloverele si hainele suprapuse. Foloseste doar piesele vestimentare corespunzatoare, menite sa te protejeze de frig. De asemenea, sa crezi ca efortul te va incalzi si nu ai nevoie de prea multe haine este gresit. Efortul si oboseala nu feresc organismul de frig si, fara sa-ti dai seama pe moment, risti sa te alegi cu raceli sau cu alte probleme de sanatate la plamani.

Protejeaza-ti extremitatile de frig

Frigul este resimtit cel mai tare de extremitatile corpului. Echipamentul tau de sport in aer liber in sezonul rece trebuie sa includa si cateva accesorii menite sa-ti protejeze si aceste parti. Foloseste sosete termice pentru picioare si manusi fara degete pentru maini. De asemenea, acopera-ti urechile si capul. Poti utiliza o cagula, in functie de sportul pe care-l practici. Pentru alergat, un astfel de accesoriu, confectionat dintr-un material subtire, dar calduros, este ideal pentru ca iti va proteja si gatul si fruntea.

Daca nu-ti place sa-ti petreci timpul in sala de sport si renunti la miscare atunci cand apare frigul, pentru ca ai impresia ca nu o poti practica in aer liber, solutia este sa stii exact ce haine sa porti, astfel incat sa te protejezi de temperaturile scazute. Opteaza pentru echipament confortabil si calduros si continua antrenamentele, indiferent de vreme, pentru un stil de viata sanatos si echilibrat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!