Pandemia a accelerat trecerea catre energia GRATUITA!!!

in Constructii

Stiri din viitor sau CUM va arata orasul tau...

Cladirile verzi care vor fi acoperite de sisteme fotovoltaice vor contribui in mod direct la scaderea emisiilor de carbon, atat prin eficienta energetica, cat si prin design minimalist si integrarea materialelor de constructie eco.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Se estimeaza o crestere a numarului de orase smart, care vor integra atat solutii de folosire a energiei regenerabile, cat si tehnologie de ultima generatie.

CARE ESTE SECRETUL?

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Orasele viitorului vor include vehicule electrice. Suna fantastic, nu-i asa? Acestea se pot incarca usor pe timpul zilei din parcari cu ce credeti? Cu PANOURI FOTOVOLTAICE.

NU CONFUNDA !!!

PANOURILE FOTOVOLTAICE CU PANOURILE SOLARE

Un panou fotovoltaic spre deosebire de un panou solar termic, transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica.

Componentele principale ale panoului fotovoltaic sunt celulele solare. Panourile solare fotovoltaice se utilizeaza separat sau legate in baterii pentru alimentarea consumatorilor independenti.

Un panou solar termic este o instalatie ce capteaza energia solara continuta in razele solare si o transforma in energie termica si o cedeaza unui agent termic (apa, antigel).

Panourile fotovoltaice sunt :

ON-GRID - conectate la retea

OFF-GRID - 100% independente, cu stocare de energie

Sistemul fotovoltaic ON-GRID:

poate fi functional doar cu ajutorul retelei electrice disponibile. In momentul cand nu avem tensiune din retea, atunci nu avem nici productie din sistemul fotovoltaic. Aplicatia on-grid este cea mai echilibrata solutie din punct de vedere al raportului investitie-amortizare-durata de viata!

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Un SISTEM FOTOVOLTAIC ON GRID 5 KW monofazic, de exemplu are un consum anual de 7000 kw.

Ai variante de la 5 KW si pana la 100 KW, atat monofazic cat si trifazat: https://bit.ly/39UpcTy

Exista deja Programul Casa Verde prin care DAI in retea si IEI din retea cu preturi diferite.

Retine si urmeaza pasii, daca te-ai decis sa investesti inteligent pentru casa ta:

  • Determinati consumul de energie al casei, termica si / sau electrica( cati consumatori casnici detii si care este consumul insumat);
  • Documentati-va asupra prevederilor legale din Romania;
  • Aflati daca acoperisul casei este compatibil cu sistemul de panouri fotovoltaice pe care vreti sa-l instalati;
  • Luati in calcul toate costurile asociate instalarii panourilor, dar si suma pe care ati reusi sa o economisiti dupa finalizarea instalarii- FOARTE IMPORTANT! Aceasta din urma va determina daca intr-adevar este rentabil sa faceti aceasta investitie.
Sisteme fotovoltaice – energie verde

Te gandesti sa iti instalezi panouri fotovoltaice dar nu cunosti foarte multe detalii despre aceasta sursa de energie verde?

Functioneaza in doi pasi simpli:

Panoul fotovoltaic preleveaza radiatia solara si o transforma in energie electrica;

Celulele sale fotovoltaice capteaza energia si o convertesc in electricitate.

In functie de tipul de celule care le compun, panourile solare fotovoltaice se impart in mai multe categorii:

  • Panourile fotovoltaice monocristaline
  • Panourile fotovoltaice policristaline
  • Panourile fotovoltaice amorfe
  • Panouri fotovoltaice cu strat subtire

Pentru acest lucru se implementeaza tehnologii care vor conecta toate aceste solutii intre ele pentru a face viata oamenilor mai usoara si mai sustenabila.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Martori ai unui context care a dublat tendinta de scumpire a energiei electrice

Solutia vine impachetata frumos, sistemele verzi fiind singurele variante rapide de implementat si cu un timp scurt de amortizare si asta doar prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Conform unor informatii reale si bazate pe studii si statistici, un numar tot mai mare de companii au inceput sa-si doreasca reducerea amprentei de carbon, sa castige mai multa independenta energetica si sa-si scada costurile fixe.

Se pare ca in ultima perioada piata de instalatii si echipamente specifice a inregistrat o crestere importanta, sistemele fotovoltaice pentru uz rezidential - atat cele on-grid (conectate la retea), cat si cele off-grid (100% independente, cu stocare de energie) - fiind vedetele acestor luni.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Cu totii, spre sustenabilitate, din dorinta de a micsora impactul asupra mediului inconjurator

Daca dupa cum se preconizeaza aceasta crestere constanta de 25% pentru urmatorii 5 ani, stimulata de interesul ridicat al consumatorilor individuali si industriali, dar si de programele de finantare lansate de stat va fi reala, drumul arata tot mai verde si mai benefic atat populatiei cat si intregii planete.

Consumatorilor individuali si industriali folosesc o gama variata de echipamente si sisteme fotovoltaice, de la producatori de top.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Se observa un interes tot mai crescut pentru energia regenerabila atat din partea utilizatorilor individuali, care doresc sisteme fotovoltaice mici pentru cabane, locuinte izolate si rulote sau imbunatatirea locuintelor, cat si a companiilor care la randul lor doresc electrificarea flotelor si instalarea sistemelor fotovoltaice pe acoperisurile halelor.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Sunt luate in vedere si sisteme AGRI-fotovoltaice si HIDRO-fotovoltaice, care presupun folosirea suprafetelor de teren atat pentru productia de energie, cat si pentru productia agricola - folosirea luciului de apa, in scop de producere a energiei electrice.

Exista deschidere a pietei smart care ne incurajeaza sa avem o viziune a parcarilor viitorului acoperite de panouri fotovoltaice.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Suficiente motive sa ne orientam catre aceasta inovatie care ne poate schimba modul de viata personal, atat din punct de vedere financiar, tinand mai mult la buzunarul nostru, cat si global gandindu-ne la o lume VERDE!!!

CE ASTEPTAM?

Momentul in care autoritatile, din domeniu anunta demararea unor programe menite sa incurajeze trecerea la surse de energie regenerabile.

Astfel ca, prin aceste sisteme de panouri fotovoltaice, managerul unei renumite companii furnizor de produse dedicate independentei energetice, cu peste 30.000 de produse dedicate independentei energetice atat pentru consumatorii individuali, cat si pentru cei industriali isi doreste ca autoritatile sa aprobe, astfel, un nou program Casa Verde pentru persoane fizice, cresterea beneficiilor pentru prosumatori prin compensarea cantitativa (in prezent prosumatorii pot livra 100 kWh si consuma doar 30 kWh cand au nevoie), demararea programului Electric-UP pentru companii, iar Rabla-Plus sa includa si furnizarea/ instalarea de statii de incarcare pentru cumparatorii de masini electrice noi cu un cost de pana la 1.000 de euro, pe baza de voucher.

Sisteme fotovoltaice – energie verde

Pana atunci ramane sa ne orientam individual, cu pasi siguri si increzatori catre montarea unor astfel de panouri fotovoltaice. De aici : https://bit.ly/39UpcTy https://bit.ly/39UpcTy

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!