Cat de des se schimba prosoapele si cum se spala

in Ghid Practic Casa

Fiecare gospodarie are propriile sale obiceiuri, nu doar cele de sarbatoare, despre care se vorbeste si se scrie atat de mult, ci si cele complet obisnuite, care conteaza. Exista modalitati mostenite din generatie in generatie de a avea grija de casa si gradina. Unul dintre lucrurile pe care le aplicam de acasa in viata este modul in care manipulam prosoapele. Ce solutii sunt dovedite, logice si corecte pentru a mentine prosoapele moi si parfumate?

Cum se spala prosoapele

Permiteti-va cel mai bun material

Pentru a pastra prosoapele frumoase si moi acasa puteti realiza acest lucru alegand piese de calitate potrivite. Cele mai bune prosoape cantaresc 450 g/m2. Dupa cumparare, probabil ca va veti gandi sa le spalati cat mai curand posibil; cu toate acestea, unii producatori recomanda spalarea prosoapelor de doua pana la trei ori inainte de a le utiliza pentru prima data. Primele spalari nu numai ca indeparteaza murdaria industriala, ci si slabesc fibrele, dupa care prosoapele vor fi pufoase si vor absorbi mai bine apa.

Procedura corecta de spalare

Modul ideal de spalare a prosoapelor este folosirea unui gel de spalat care se dizolva bine in apa. Pulberea s-ar putea aseza in fibre. Multi oameni folosesc si balsam de tesaturi la prosoape, precum si pentru lenjeria de pat, deoarece prosoapele sunt apoi parfumate si moi. Cu toate acestea, pentru prosoape, folosirea balsamului nu da roade. Balsamul inveleste fibrele prosopului cu o pelicula care impiedica buna absorbtia a apei, ceea ce este o cerinta fundamentala pentru prosoape si prosoape de baie. Daca suferiti de apa dura acasa, folositi o solutie de acid citric sau putin otet pentru spalare. Daca aveti nevoie de rufe parfumate, utilizati un ulei esential pe care sa-l picurati in otet (de exemplu, lavanda). O cantitate mica de otet intr-o cantitate mica de apa, nu trebuie sa va ingrijoreze cu privire la miros. In plus, otetul are un efect distructiv asupra mucegaiului, care se poate forma in prosoape datorita uscarii imperfecte.

Impotriva virusilor si bacteriilor, este bine sa spalati prosoapele la temperaturi mai ridicate (pana la 60° C), dar nu toate materialele pot rezista. Un terry de inalta calitate poate face fata cu usurinta acestei temperaturi. Prosoapele din bambus au o problema cu temperaturi peste 40° C. Acordati atentie fibrelor artificiale, respectati datele de pe eticheta producatorului. In caz de boala sau infectie, nu va fie teama sa spalati prosoapele o data la o temperatura mai mare folosind dezinfectant sau otet.

Pentru prosoapele de lucru murdare, avem tendinta de a adauga mai mult praf de spalat in vederea unui rezultat mai bun. Cu toate acestea, opusul poate fi adevarat, deoarece praful sau gelul se pot acumula in prosop si pot afecta negativ culorile. Efectul de curatare nu este mai mare. In schimb, alegeti un program mai lung cu prespalare.

Uscatorul este ideal

Dupa ce ati stors prosoapele la viteza mare, veti usca prosoapele. De obicei, utilizati o temperatura scazuta pana la medie pentru aceasta. Aici vorbim despre uscatoare. Uscatorul este ideal pentru prosoape. Nu numai ca se vor usca mai repede, dar veti preveni dezvoltarea bacteriilor. Bucati din pielea noastra adesea se depun in prosoape (mai ales daca aveti obiceiul de a va freca bine pielea cu un prosop). Bucati de piele care, in ciuda spalarii, au aderat la fibre, sunt apoi descompuse de bacterii silitoare, a caror activitate produce un miros neplacut.

Uscarea directa in curent este cu siguranta placuta, dar soarele arzator poate degrada fibrele intr-o mare masura.

Daca uscati prosoapele si prosoapele de baie afara, mai bine le intindeti la umbra.

Cum depozitati prosoapele spalate si prosoapele de baie?

Prosoapele si prosoapele de baie trebuie depozitate in mod ideal intr-o cutie uscata inchisa. Daca le depozitati in baie, asigurati-va ca prosoapele nu se uda, deoarece acestea isi pot pierde mirosul si pot prinde miros. Nu veti strica nimic asezand o bucata de sapun intre gramezile individuale. In loc sa pliati prosoapele, roluiti, ceea ce s-a dovedit, de asemenea util. Prosoapele sunt apoi usor stivuite la capacitatea maxima a raftului, sunt mai usor de manevrat si nu veti gasi nici cute pe ele.

Cum se trateaza un prosop folosit?

Schimbati-va prosopul sau prosopul de baie cel putin o data pe saptamana pentru a preveni mirosul de la descompunerea bucatilor de piele si a particulelor de transpiratie. Lasati prosopul sau prosopul de baie sa se usuce liber la temperatura camerei pe un uscator sau o sfoara. Majoritatea bailor actuale au radiatoare tip scara de incalzire, eficiente pentru uscare, numai in functiune. Prin urmare, vara, chiar si pus pe radiatoarele tip scara din baie, prosopul poate parea vechi si prinde un miros greu.

Inlocuiti intotdeauna prosopul mirositor. Nu este vorba doar despre senzatia dumneavoastra si de pielea parfumata, ci si despre sanatatea dumneavoastra.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!