Sase obiecte de uz casnic care ar trebui inlocuite frecvent

in Diverse

Indiferent cat de des dai cu aspiratorul, stergi praful de pe mobila, aerisesti si scuturi toate paturile si pernele, exista obiecte unde bacteriile si germenii se inmultesc, iar acest lucru se intampla mai ales in zonele cu o umiditate mai mare, precum baia si bucataria.

Obiecte uz casnic

Majoritatea oamenilor tind sa inlocuiasca anumite articole de uz casnic atunci cand se strica definitiv sau cand incep sa-si piarda din "frumusete". Cu toate acestea, exista o serie de lucruri carora ar trebui sa le oferi mai multa importanta si sa incerci sa le schimbi frecvent, tocmai pentru a preveni raspandirea bacteriilor si germenilor.

Buretele de vase

Potrivit cercetatorilor, buretele cu care speli vasele ar trebui sa fie inlocuit o data pe saptamana. Acesta are capacitatea de a atrage foarte multe bacterii si germeni, fiind mereu umed, iar in timp poate provoca chiar toxiinfectii alimentare.

Periutele de dinti

Periutele vechi de dinti adapostesc o multime de bacterii, acestea putand sa ajunga in organismul nostru de fiecare data cand ne spalam dantura. Astfel, este important sa achizitionam un nou produs la maximum doua luni sau mai devreme daca, spre exemplu, observam ca perii au inceput sa se decoloreze sau sunt tociti. O periuta folosita mai mult de doua luni poate afecta sanatatea cavitatii orale, fie prin provocarea unor rani la nivelul gingiei, fie printr-un periaj ineficient din cauza periilor tociti.

Covorul de la intrare

Aceste covoare sunt folosite zilnic pentru curatarea talpii pantofilor, uneori chiar de mai multe ori pe zi, dar deseori sunt ultimele pe lista de noi achizitii. Indiferent ca stai la casa sau apartament, in orice spatiu exista covorase de intrare, acestea fiind minunate mai ales cand ploua sau este zapada. Dar de cate ori pe an le schimbi sau le speli? Specialistii in curatenie afirma ca pentru mentinerea unei igiene corecte, covorul de la intrare ar trebui schimbat cel putin o data pe an.

Pernele

Pernele sunt ca buretii de vase, spun cercetatorii, in sensul in care acestea sunt mari "iubitoare" de bacterii si acarieni. Daca cearsafurile trebuie spalate la maximum doua saptamani si inlocuite in intregime la fiecare doi ani, pernele trebuie spalate de minimum trei ori pe an si inlocuite cu unele noi la maximum doi ani.

Tocatoarele

Tocatoarele sunt unele dintre cele mai utilizate accesorii din bucatarie si sunt folosite atat pentru a taia legume, fructe, dar si branzeturi si carne, asadar o idee buna este sa cumperi unele noi cel putin o data pe an, daca nu apar semne de uzura mult mai devreme. Spre exemplu, daca ai un model din plastic, trebuie sa acorzi o importanta majora taieturilor adanci care ar putea aparea. Aceste crestaturi pot ascunde bacterii chiar si dupa ce au fost extrem de bine spalate, solutia sanatoasa pentru o igiena buna fiind inlocuirea lor.

Prosoapele de baie si bucatarie

Prosoapele de baie si bucatarie sunt folosite zi de zi si se umezesc extrem de repede. In aceste medii, bacteriile tind sa se inmulteasca mult mai repede, tocmai de aceea este recomandata schimbarea si spalarea acestora la cel mult trei zile. De asemenea, este indicata cumpararea unui set nou de prosoape pentru baie la fiecare doi ani, iar pentru bucatarie, la cel mult sase luni.

De asemenea, ia in considerare sa schimbi frecvent peria pentru toaleta, buretii de corp, lingurile din lemn, recipientele din plastic si filtrele de apa.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!