Te gandesti sa-ti renovezi locuinta? Uite cum poti avea o CASA total NOUA!

in Diverse

Sigur ai avut zile cand ieseai in oras, sau pur si simplu mergeai sa te plimbi si te simteai ca nou. Apoi, ajungand acasa, te acapareaza o lene si o lipsa acuta de motivatie. Acest fenomen se datoreaza faptului ca cel mai probabil te-ai plictisit de imaginea propriei tale locuinte si simti nevoia de o schimbare. Cum nu poti sa-ti cumperi peste noapte o alta casa, atunci solutia este sa o renovezi si sa o faci ca noua. Dar nu te grabi prea tare, exista anumiti pasi pe care trebuie sa-i urmezi.

Renovare locuinta

Pasii catre o renovare de succes:

Fa-ti un plan

Nicio pregatire sau schimbare pe termen lung nu are voie sa se desfasoare fara un plan bine pus la punct. Trebuie sa stii care sunt pasii logistici, financiari si fizici necesari pe care trebuie sa-i parcurgi pana ajungi la imaginea completa.

Un program dedicat lucarilor este esential pentru a mentine proiectul tau personal pe drumul cel bun. Doar asa vei putea sa-ti calculezi bugetul, sa tii cont de aspectele logistice si sa afli daca ai nevoie de ajutor sau nu. Ce trebuie sa includa acest plan mai exact?

  • Stabilirea structurii casei din punct de vedere arhitectural;
  • Daca doresti sa executi si lucrari externe sau doar interne;
  • Starea peretilor, a tavanului si a tencuielii;
  • Stabilitatea pardoselei;
  • Stabilirea starii actuale a casei per ansamblu.

Dupa ce ai stabilit toate aceste puncte, trebuie sa te hotarasti de unde incepi si sa-ti faci o lista cu ustensilele si materialele necesare.

Cumpara ustensile si materiale adecvate

Acesta este un pas foarte important, pentru ca nu este vorba doar de bugetul tau pe care vei cheltui pentru materiale si ustensile, ci si de calitatea materialelor si siguranta ta. Daca nu cumperi materiale de calitate, atunci s-ar putea ca "noua" ta casa sa necesite renovari chiar si dupa un an. Ce ustensile trebuie sa pui pe lista:

  • Vopsele. Aceste materiale trebuie incluse in planul de renovare ca sa stii de dinainte de culori ai nevoie si care ar trebui sa fie cantitatea optima;
  • Unelte de vopsit. Cat mai diversificate, pentru ca nu exista o ustensila universala. Fiecare are rolul lui, asa ca ar fi bine sa achizitionezi tot setul de la prima sesiune de cumparaturi;
  • Scara. Acesta este una dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de renovat. Nu exista posibilitatea sa vopsesti tavanul fara o scara. Dar trebuie sa ai grija si ce scara cumperi, pentru ca trebuie sa-ti ofere 100% siguranta, cum este o scara de aluminiu de exemplu. Scarile de la Hornbach.ro sunt cele mai bune optiuni atunci cand vine vorba de renovat si gradinarit;
  • Foarte multi saci. O sa ai nevoie sa acoperi mobilierul cu un material, daca nu ai posibilitatea sa-l muti, ca sa nu se murdareasca de vopsea.

Hotaraste-te daca vrei sa te extinzi

Daca doresti sa te extinzi, adica sa renovezi si gradina, atunci pentru o sa ai nevoie de un alt plan, si implicit, alte ustensile. Renovarea gradinii este un proces cu totul special, pentru ca gradina ar trebui sa fie oaza de liniste a fiecarui om si ar trebui decorata cu bun gust.

Este foarte important sa te simti bine in casa ta, pentru ca acest lucru se reflecta si in exterior. Trebuie sa fii mandru de casa ta, nu sa te simti plictisit de ea, de aceea schimbarea incepe cu tine.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!