Este scaunul de gaming potrivit pentru biroul tau?

in Diverse

Munca la birou a devenit obositoare? Daca iti doresti o schimbare care sa te ajute sa te concentrezi mai usor si sa iti recapeti cheful de lucru, ai putea avea in vedere achizitionarea unui scaun de gaming. Nu, scaunul de gaming nu este doar pentru orele nesfarsite de jocuri pe diverse platforme, ci si o optiune pentru persoanele care petrec mult timp la birou.

Scaun gaming

Cat de potrivit este un scaun de gaming pentru munca la birou?

Primul atuu al scaunului de gaming fata de cel de birou este stilul. Primul se remarca prin spatarul inalt, captuseala groasa si pernele de sprijin. Acesta din urma vine in mod obisnuit cu un scaun de baza din tesatura si suport pentru spate. Dincolo de aceste prime impresii sunt si diferente functionale importante. Un scaun de gaming are mai multe piese reglabile decat un scaun de birou.

Scaunul, cotierele, pernele de sprijin si spatarul se pot regla pentru a satisface nevoile utilizatorului. In schimb, un scaun obisnuit de birou nu are piese care sa se adapteze utilizatorului. Ca urmare, utilizatorul trebuie sa se adapteze la scaun. In timp, lucrul sau jocul video pe un scaun de birou nereglabil poate cauza probleme grave de sanatate. Simptomele frecvente ale scaunelor inadecvate includ dureri de spate cronice, letargie si migrene. Din acest motiv nu vei auzi niciodata un gamer plangandu-se de dureri de spate, insa, cand vine vorba de corporatisti, durerea se instaleaza inainte de a ajunge la job.

De ce scaunele de gaming sunt atat de confortabile?

Fie ca este vorba de afaceri sau de agrement, fie ca este vorba de jocuri sau de vizionarea unui film, exista numeroase avantaje in a sta pe un scaun confortabil. Multi oameni cred ca scaunele de gaming sunt doar pentru jucatori. Acest lucru nu este insa o regula. Este adevarat ca astfel de scaune, cu design-urile lor opulente sau viu colorate, par a fi destinate in primul rand gamerilor, dar adevaratul beneficiu al acestor scaune este ca sunt extrem de confortabile si placute pentru un timp indelungat.

De aceea, chiar daca nu esti un gamer inrait, un astfel de scaun ti-ar putea prinde bine la birou. Nivelul de confort este probabil cea mai importanta caracteristica a unui scaun. Acest lucru este valabil mai ales daca intentionezi sa petreci ore lungi in fata unui computer. Prin urmare, este in interesul tau sa optezi pentru un scaun care se potriveste asteptarilor tale in ceea ce priveste confortul.

1. Confort imbunatatit pentru munca la birou

Scaunele de gaming identifica obiceiurile nesanatoase de sedere si le corecteaza prin caracteristici care se adapteaza utilizatorului. Un scaun cu captuseala groasa ofera o baza confortabila pentru picioare si sezut. Un spatar inalt captusit protejeaza coloana vertebrala. Gatul si pernele lombare reglabile sustin curbele naturale ale coloanei. Cand muschii incep sa oboseasca, poti regla unghiul de inclinare al spatarului, pernele de sprijin lombare sau cotierele. Procedand astfel, alternezi sustinerea pe diferite grupe de muschi, fara a le suprasolicita.

Daca te-ai obisnuit sa lucrezi avand o postura gresita, scaunele de gaming ti se vor parea foarte incomode, la inceput. Pozitia nesustinuta a sezutului conduce la umeri lasati, coloana vertebrala indoita si muschi incordati. Aceasta postura are nevoie de timp pentru a fi corectata. De obicei, dureaza cateva zile pentru a te obisnui. Odata ce corpul tau se adapteaza, asteapta-te un nivel de confort mult mai ridicat decat ceea ce iti oferea pana acum un scaun de birou.

2. Scaunul de gaming creste productivitatea

O sustinere buna a spatelui te va ajuta sa fii mai productiv. Asezarea in pozitii incomode forteaza muschii sa lucreze mai mult sustinand trunchiul, gatul si umerii. Aceasta pune presiune pe vasele de sange din muschi, reducand circulatia. Cu un aport insuficient de sange, oboseala se accelereaza. Asa ca, o postura optima la birou iti va creste aportul de energie, cheful de munca si vei putea realiza mult mai multe taskuri pana la terminarea programului.

3. Vei iesi in evidenta

Stilul si designul unui scaun de gaming sunt total diferite de cele ale unui scaun de birou. Pun extrem de mult accent pe confort si pe evidentierea caracteristicilor ergonomice. Un astfel de scaun de gaming te va putea face sa vii cu drag la birou, sa ai multa incredere in tine, dar si sa te bucuri de o repriza binemeritata de somn, in pauza de pranz.

Scaunul de gaming nu este o investitie costisitoare

Cel mai important avantaj al scaunelor de joc este suportul extins pe care il ofera, ceea ce iti permite sa stai mult mai confortabil decat oricand. Un scaun ergonomic bun favorizeaza o postura naturala, necesara pentru reducerea presiunii asupra muschilor spatelui, cat si a discurilor coloanei vertebrale.

Beneficii care vor da roade pe termen lung prin reducerea probabilitatii de probleme de spate cauzate de statul pe scaun. Astfel, vei economi bani atat cu imbunatatirea posturii si reducerea durerilor de spate, cat si cu achizitionarea unui nou scaun in viitorul apropiat. Scaunele de gaming sunt recunoscute pentru materialele extrem de rezistente din care sunt facute.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!