Ce putere trebuie sa aiba generatorul de curent?

in Diverse

Stabilirea necesarului electric este esentiala

Pentru a asigura o sursa de curent electric in zonele in care acesta lipseste temporar sau permanent, generatorul de curent reprezinta o solutie ideala. Un generator poate fi portabil sau fix, aspect de care se tine cont adesea in multe familii. In timp ce generatorul portabil, dupa cum spune si numele, poate fi deplasat oriunde este nevoie de el, cel fix porneste automat atunci cand apare o pana de curent (in locuinte, in institutii etc). De asemenea, generatoarele pot avea pornire automata, pot fi industriale, monofazate neinsonorizate, semiprofesionale, digitale insonorizate, de curent Diesel.

Generatoare de curent

In cazul in care se doreste achizitionarea unui generator, trebuie sa se tina cont de mai multe aspecte, precum: carburantul utilizat, felul curentului de care este nevoie, calitatea curentului, amplasarea, puterea necesara, automatizarea.

Pe site-ul Scule DeTop sunt mai multe tipuri de generatoare, astfel incat oamenii sa-si poata gasi cu usurinta echipamentele de care au nevoie. Daca intampina dificultati in procesul de identificare a nevoilor, dar si in alte aspecte ce tin de amplasare sau punere in functiune, specialistii de la Scule DeTop le stau la dispozitie cu sfaturi si nelamuriri, pentru ca, pentru ei, colaborarea cu clientii nu se incheie odata cu achizitia facuta de catre acestia, ci continua cu consultanta necesara, astfel incat cumparatorii sa se bucure la maximum de avantajele unor generatoare la inalte standarde.

Necesarul de curent electric consumat este esential pentru a stabili ce model de generator este indicat. Pentru a putea acoperi toate necesitatile, trebuie calculat consumul tuturor electrocasnicelor din casa: plita electrica, frigiderul, masina de spalat, televizorul, pompa de apa, aparatul de aer conditionat etc.:

  • masina de spalat haine: 1200 W (1.2 kW);
  • aparat de aer conditionat cu capacitatea de 10000 BTU - 1500 W (1.5 kW);
  • lada frigorifica: 500-1200 W (0.5-1.2 kW)
  • frigider: 700-1200 W (0.7-1.2 kW);
  • televizor:300 W (0.3 kW);
  • cuptor cu microunde: 600-1200 W (0.6-1.2 kW);
  • cafetiera: 100-800W (0.1 - 0.8 kW).

Spre exemplu, daca este nevoie de un generator care sa fie folosit in caz ca se intrerupe curentul electric si care sa alimenteze frigiderul si luminile din casa, este suficient unul care are o putere de maximum 6kW. Dar in cazul in care nevoile din familie impun un generator fix sau portabil care sa alimenteze electronice cu un necesar electric mai mare, cum sunt boilerul sau aparatul de aer conditionat, este indicat sa se opteze pentru unul cu o putere de minimum 10 kW. La Scule DeTop se pot gasi modele de generatoare pentru ambele situatii, dar si pentru absolut toate necesitatile.

Puterea generatorului trebuie sa fie mai mare decat este nevoie

Un generator poate alimenta toti consumatorii din casa, in caz de nevoie, sau se poate alege doar alimentarea celor considerati indispensabili. De asemenea, o regula importanta spune ca pentru un obiectiv nou sau pentru o renovare, este indicat sa se monteze un circuit separat pentru alimentarea consumatorilor vitali. Pentru ca exista mai multe feluri de consumatori, se pot ivi diferente intre parametri care sunt solicitati la pornire si cei pentru functionare. Se recomanda sfatul unui electrician cu experienta autorizat. In general, puterea la generator trebuie sa fie cu 30% mai mare decat cea de care este nevoie, acest lucru fiind necesar pentru ca generatorul sa nu se suprasolicite.

La DeTop sunt disponibile generatoare de la branduri care s-au delimitat pe piata pentru calitatea produselor realizate, acestea fiind durabile, rezistente in timp si cu o functionalitate impecabila, precum Pramac si Benza. Livrarea este rapida, in 2-3 zile lucratoare din momentul plasarii comenzii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!