6 avantaje ale modernizarii unui ascensor

in Diverse

Specialistii din domeniu spun ca durata de exploatare a unui ascensor este, in medie, de 20-25 de ani. Peste aceasta varsta, orice ascensor necesita investitii in modernizare, indiferent de cat de performant este si cat de bine a fost intretinut. In general, nevoia de modernizare devine vizibila, deoarece ascensorul nu mai este capabil sa opereze cu aceeasi eficienta, silentiozitate si siguranta. Asadar, care sunt avantajele pe care le ofera modernizarea ascensoarelor ?

Modernizare ascensoare

Sursa foto

Siguranta in utilizare

Cea mai importanta preocupare a oricarui administrator sau proprietar de cladire deservita de cel putin un ascensor este legata de siguranta in exploatare a acestuia. Este motivul pentru care dispozitiile legale si standardele legate de functionarea si exploatarea ascensoarelor sunt focalizate in principal pe asigurarea masurilor necesare unei utilizari a ascensorului in siguranta.

Operatiunile de modernizare a unui lift pot fi extrem de variate, functie de rezultatul furnizat de analiza expertilor - de la modificari tehnice complexe care includ reevaluarea si instalarea de noi sisteme de operare a liftului si de siguranta, pana la imbunatatiri de ordin estetic.

Reducerea costurilor de exploatare

Instalarea unui nou motor inseamna, in primul rand, o reducere a consumului de energie electrica necesara angrenarii acestuia. O data cu schimbarea elementelor componente ale sistemului, nevoia de mentenanta periodica scade. Vizitele periodice ale tehnicianului sunt in continuare necesare, insa la intervale de timp mult mai mari, iar probabilitatea de a interveni in afara operatiunilor regulate de service este mult mai mica.

Imbunatatirea esteticii

Un alt punct sensibil - care face obiectul a numeroase reclamatii si plangeri din partea celor care utilizeaza un ascensor - este aspectul ascensorului. Chiar si cele mai bine intretinute ascensoare, cu trecerea timpului, dau impresia de vechi, impresie care nu este de natura a inspira incredere utilizatorului, chiar daca poate, din punct de vedere tehnic, ascensorul este ireprosabil.

Imbunatatirea esteticii inseamna inlocuirea usilor si a mecanismelor de actionare a acestora, reconditionarea interiorului liftului si montarea unui nou panou de comanda, reconfigurarea sistemului de iluminat si a elementelor decorative. Toate acestea au darul de a da un aspect nou, ingrijit, in acord cu estetica intregii cladiri.

Fiabilitate ridicata

Modernizarea unui ascensor inseamna practic o noua viata data intregului echipament, asadar fiabilitatea va fi, cu siguranta, la cote ridicate pentru o lunga perioada de timp. Fiabilitatea ridicata se traduce nu numai prin interventii de specialitate mai rare, deci facturi de intretinere mai scazute, dar mai ales printr-o functionare ireprosabila pentru o lunga perioada de timp si prin evitarea perioadelor de suspendare a functionarii.

Posibilitate de monitorizare permanenta

Imbunatatirea unui ascensor inseamna inclusiv posibilitatea instalarii unor echipamente de monitorizare moderne: senzori care evalueaza permanent functionarea liftului si camere de luat vederi cu posibilitatea de control de la distanta - care sa ofere informatii in timp real despre exploatarea in bune conditii a echipamentului.

Posibilitatea de setare a functionarii sistemului de iluminare de la distanta sau prin intermediul unui senzor de miscare, inseamna inclusiv economii de energie electrica si consumabile.

Cresterea valorii cladirii

Un ascensor modernizat si impecabil din punct de vedere estetic, impreuna cu toate celelalte elemente ce tin de utilizarea si estetica cladirii - instalatii de furnizare a utilitatilor publice si de evacuare functionale, instalatii de iluminat eficiente etc - are darul de a mentine la cote inalte valoarea cladirii. Acest lucru se traduce prin posibilitatea de a pretinde chirii mari sau un pret de vanzare ridicat.

Prin urmare, orice echipament aflat in exploatare permanenta are nevoie, pe langa operatiunile de mentenanta absolut obligatorii, de o reevaluare a performantelor, precum si de modernizare. Ascensorul nu face nota discordanta in aceasta privinta, fiind unul dintre elementele functionale ale unei cladiri, care necesita maxima atentie si responsabilitate in utilizare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!