Distractie in curte: 4 activitati in aer liber pentru cei mici

in Recomandari

Vacanta de vara este prilejul perfect pentru petrecerea timpului afara impreuna cu copiii. Curtile caselor, parcurile si plajele sunt pline de copii de dimineata pana la lasarea serii.

activitati in aer liber pentru cei mici

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Amenajarea curtii pentru desfasurarea jocurilor in siguranta iti ofera timp de calitate impreuna cu copiii tai, dar si ragazul necesar pentru a-ti continua treburile prin casa in timp ce ei se simt bine afara. Iata cateva activitati simple in aer liber de care te vei bucura alaturi de cei mici.

Amenajeaza spatiul de joaca

Amenajarea locului de joaca din curtea casei este in sine o activitate in aer liber in care ii poti implica si pe copii. Este important atat pentru ei, cat si pentru supraveghetori, sa stie care este spatiul dedicat lor. Astfel curtea nu se va transforma in haos, iar cei mici vor deprinde responsabilitatea unei minime intretinere a locului lor preferat de afara. In functie de suprafata proprietatii si de varstele copiilor, vei putea decide ce jocuri si jucarii dedicate copiilor se potrivesc. Spre exemplu, o groapa cu nisip este atractiva de la cateva luni pana la scoala generala. Hamacele si leaganele sunt la fel de potrivite pentru fetite si baieti. Piscina pentru copii e ajutorul perfect in zilele calde de vara.

Cat mai mult sport

Cel putin in primii ani, copiii vor prefera jucariile si acesta este un lucru bun pentru dezvoltarea lor emotionala. Nu uita insa nici de importanta activitatilor fizice. Cresterea armonioasa a celor mici are in vedere ambele aspecte. Asadar, din curtea din spatele casei nu trebuie sa lipseasca mingile de tot felul, rachetele, paletele si alte echipamente sportive. Pe langa arderea caloriilor si consumarea energiei, jocurile de echipa vor contribui la integrarea mai usoara a copiilor in colectiv. O poarta de handbal sau de fotbal, un panou de baschet, o masa de ping pong sau un fileu de tenis sunt invitatia perfecta pentru prieteni la joaca.

Popice din orice

Curtea casei tale este pista perfecta de bowling in aer liber. Pentru inceput ai nevoie de orice seamana cu o bila, iar popicele pot fi chiar si niste cutii goale. Si mai mare este distractia atunci cand adunati zece cutii de conserve, le spalati si le pictati impreuna in culorile preferate. Spre deosebire de jocul traditional, popicele din cutie de tabla se aseaza vertical, 4-3-2-1, astfel incat strike-ul este mult mai usor de obtinut prin daramarea randului de baza din 4. Importanta este distractia si implicarea parintilor alaturi de copii. Pentru mai multa autenticitate exista jocuri de popice de la cele mai simple, din plastic, pana la echipamente sofisticate pentru profesionsiti.

Jocuri de indemanare

Timpul petrecut afara in curte poate fi folosit si pentru dezvoltarea indemanarii. Un model de joc potrivit este aruncarea inelelor de la distanta. Exista jucarii de acest tip, asemenea inelelor de plastic care trebuiau aruncate de gatul unei rate din copilaria noastra. Insa daca ai putina indemanare cu fierastraul si burghiele si esti adeptul jucariilor unice confectionate in stil Do-It-Yourself, poti realiza in propriul atelier un astfel de joc. Ai nevoie de doua bucati din lemn asezate crucis si cinci bucati de teava de cupru pe care sa le infigi in mijloc si in cele patru brate. Atentie la finisajul superior al tevilor, acesta trebuie sa fie foarte fin pentru a nu provoca rani. Pentru mai multa siguranta, il poti acoperi cu capace din plastic. Inelele pot fi confectionate din sfoara. Rigiditatea sforii o obtii prin bucati de banda izolatoare amplasate din loc in loc – varietatea de culori disponibile este doar inca un avantaj al jocului.

Recenta pandemie a demonstrat intregii planete ca ne putem trezi intr-o secunda inchisi in propriile locuinte pentru sanatatea noastra si a celor din jur. Cel mai bine au trecut peste aceasta perioada grea cei pregatiti sa-si faca viata frumoasa in spatiul intim, impreuna cu familia, profitand de ceea ce au la indemana. In special copiii nu trebuie sa simta ca dincolo de gardul casei lor exista un pericol, de aceea este important ca in interior sa le fii alaturi, sa petreceti timp impreuna si, cel mai important, sa va jucati!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!