Grupul STIHL a realizat o crestere semnificativa a cifrei de afaceri in 2020, ajungand la 4.58 miliarde euro la nivel global

in Financiar

Grupul STIHL a realizat in 2020 o cifra de afaceri de 4,58 miliarde de euro, cu o crestere de 16,5% fata de anul precedent (2019: 3,93 miliarde de euro), 90% din valoare fiind generata in afara Germaniei, tara de origine a companiei.

STIHL

Grupul STIHL a avut o crestere de 9% la nivelul resurselor umane, atingand 18.200 de angajati la nivel mondial. In ceea ce priveste perspectiva anului curent, STIHL se asteapta la o crestere a vanzarilor ca urmare a noilor produse introduse in piata.

Cresterea inregistrata se datoreaza cererii mari de utilaje de gradinarit si a faptului ca din ce in ce mai multe persoane incep sa se concentreze pe aspectul spatiilor verzi personale. In plus, din cauza pandemiei, multi clienti au petrecut mult mai mult timp acasa anul trecut, avand si disponibilitatea sa se ocupe de ingrijirea propriilor curti.

In 2020, Grupul STIHL a realizat vanzari in crestere pe aproape toate categoriile de produse. Cele mai mari cresteri au fost realizate pe categoriile de utilaje cu acumulatori, ponderea vanzarilor totale atribuite acestor tipuri de produse atingand in prezent 17% din totalul vanzarilor.

O crestere puternica a vanzarilor a fost inregistrata si pe segmentul utilajelor alimentate cu benzina. "De la inceputul pandemiei de coronavirus, in ciuda previziunilor pesimiste, am continuat sa producem la cele mai inalte standarde, in conformitate cu cele mai exigente mecanisme de protectie impotriva infectiilor, pentru a satisface cererea la nivel global. In martie si aprilie 2020, s-au inregistrat pierderi accentuate atunci cand multi dealeri au fost nevoiti sa-si inchida temporar afacerile din cauza pandemiei coronavirusului. Cu toate acestea, cererea pentru STIHL a inceput sa creasca considerabil in luna mai, astfel incat am putut sa compensam rapid pierderile de la inceputul perioadei", a explicat Dr. Bertram Kandziora, Presedinte al Boardului Executiv STIHL.

Despre Grupul STIHL

Grupul STIHL dezvolta, produce si distribuie utilaje profesionale pentru silvicultura, agricultura si peisagistica, precum si utilaje destinate utilizatorilor privati pentru intretinerea spatiilor verzi. Gama de produse este completata de solutii si servicii digitale. Produsele sunt distribuite prin intermediul dealerilor autorizati si al magazinelor online proprii STIHL. In prezent in reteaua mondiala STIHL activeaza peste 54.000 de dealeri in peste 160 de tari. STIHL produce in fabricile proprii in sapte tari: Germania, SUA, Brazilia, Elvetia, Austria, China si in Filipine. Incepand cu anul 1971 STIHL devine cel mai vandut brand de ferastrau cu lant din lume. Compania a fost fondata in 1926 si are sediul in Waiblingen, langa Stuttgart. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. In reteaua STIHL din Romania opereaza peste 400 de magazine din care mai mult de 300 sunt dotate si cu unitati de service.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!