Cum faci cumparaturi inteligente pentru casa

in Financiar

Cumparaturile inteligente sunt cele facute in afara sezonului, pe principiul "iarna car si vara sanie". Poti face economii importante daca vei lua in calcul cateva trucuri, atunci cand faci cumparaturi pentru casa. Fie ca este vorba despre piese de mobilier, electrocasnice sau textile, dar nu numai, achizitionate la momentul potrivit, acestea vin cu reduceri si garantii extinse. In plus, vei avea mereu tot ceea ce ai nevoie, pentru casa, dar si pentru terasa si gradina.

Cumparaturi rentabile extrasezon

De achizitionat vara

In zilele caniculare de vara, cand toata lumea cauta ventilatoare si aparate de aer conditionat, este momentul ideal pentru a cumpara sisteme de incalzire. Oferta din magazine, inclusiv din cele online, nu este cu nimic mai prejos decat cea din perioada de iarna, dar preturile pot varia in beneficiul clientului. Acum este momentul pentru a cumpara un calorifer electric. Alege-le pe cele cu ulei pentru ca au o buna inertie termica si un consum optim. Iti vor fi mai mult decat utile toamna si iarna, dar si in prima parte a primaverii.

Tot vara este ideal sa cumperi plapumi si paturi. De cele mai multe ori le vei gasi cu reduceri semnificative sau cu oferte avantajoase. Vara este extrasezon pentru cele mai multe dintre textilele utile pentru casa, de la covoare, lenjerii de pat si perdele. Deci, ai cele mai mari sanse sa faci achizitii extrem de rentabile. Motivul este unul foarte simplu: sunt foarte putini cei care fac investitii de acest gen, in perioada concediilor.

De luat iarna

Daca vara este ideala pentru a te asigura ca iti va fi cald si la iarna, anotimpul rece este perfect pentru achizitia de produse care te vor ajuta sa treci peste perioada caniculara. Lunile decembrie si ianuarie sunt ideale pentru a cumpara si monta un aparat de aer conditionat, dar si ventilatoare. De cele mai multe ori montajul va fi gratuit, in aceasta perioada din an, si nu va fi nevoie sa astepti zile in sir pana la livrare si instalare.

Tot iarna este momentul perfect pentru a cumpara mobilier de gradina sau terasa, parasolare, umbrele de soare, dar si biciclete, trotinete electrice si role. In cazul mobilierului de gradina, discounturile sunt mai mult decat demne de luat in seama.

Cele mai bune preturi la materialele de constructie sunt iarna. Perioada rece din an este ideala pentru a cumpara ceea ce-ti trebuie pentru reparatiile de care are nevoie casa ta, de la sistemele de izolatii pana la tabla pentru un acoperis nou. Lunile de iarna sunt perfecte si pentru achizitia de faianta, gresie, dar si obiecte sanitare.

Anotimpurile de tranzitie

Lunile de primavara sunt cele mai bune pentru a cumpara piese de mobilier. Este perioada celor mai importante reduceri, comerciantii fiind interesati sa vanda produsele din magazine in asteptarea noilor colectii. Este momentul perfect cand iti poti schimba canapeaua, fotoliile, dar si perioada ideala in care este perfect sa-ti redecorezi sau reamaneajezi bucataria.

Toamna este optima pentru a semna actele pentru o noua casa sau pentru casa de vacanta. Piata imobiliara are cel mai mic nivel in octombrie-noiembrie, iar in decembrie-ianuarie este pur si simplu prabusita.

10 sfaturi in plus

Chiar daca este avantajos sa cumperi in extrasezon, alege cu atentie si rabdare, compara si ai rabdare sa gasesti cel mai bun moment. Aceste sfaturi in plus iti vor fi de folos:

1. Cauta produsele si in magazinele online. De cele mai multe ori oferta lor este la fel de bogata ca si in cele fizice, daca nu cumva chiar mai buna.

2. Ia mereu in calcul variantele de doi plus unul cadou, mai ales la textilele pentru casa (prosoape, lenjerii de pat).

3. Fa o lista cu lucrurile pe care le consideri necesare sau cu cele ce trebuie modificate sau reparate ori inlocuite in casa si stabileste-ti perioada in care vei face efectiv achizitiile, luand in calcul avantajele din extrasezon.

4. Chiar daca nu ti se ofera, cere extragarantie pentru cumparaturile facute.

5. Cere transport gratuit, ca beneficiu suplimentar.

6. Alege cu atentie produsele pe care le cumperi. Compara datele tehnice si pretul.

7. Cand vine vorba despre electrocasnice, intereseaza-te in mod special de consum, clasa energetica si puterea produsului.

8. Alege cateva magazine online mari si cu un renume bun, si aboneaza-te la alertele si newsletterele lor. In felul acesta vei fi mereu la curent cu promotiile si campaniile acestora, dar si cu ofertele.

9. Urmareste achizita produselor de care ai nevoie, carora nu li se face reclama in mass-media. Acestea sunt produsele care au preturile corecte.

10. Un pret redus foarte mult poate ascunde defectiuni sau hibe pe care la prima vedere nu le sesizezi. Deci nu te avanta la promotii de genul "cel mai mic pret!"

Cumparaturile in extrasezon sunt mereu o afacere buna. Cu toate acestea acorda-le aceeasi atentie ca si celor uzuale si cantareste bine inainte, oricat ar fi ele de tentante, dar cu toate acestea nu sta prea mult pe ganduri pentru ca cei care fac achizitii de acest gen, desi asa pare, nu sunt deloc putini.

Susa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!